happy:)

har varit och är lite sådär smått down, vilket jag varit i flera dagar nu. är något i kroppen som heter varken eller. är varken sjuk eller frisk eller trött eller pigg eller off eller on.
jag bara är varken eller.

men jag tränar i alla fall. lugnt och sansat, men ändå. och jag tror inte detta varken eller ska påverka min plan inför torsby så fasligt heller. skytteformen kvarstår och ett par oplanerade lugna klassiska pass istället för skate tror jag inte skadar. tvärtom.

imorgon ska jag försöka hinna träffa frida innan hon återvänder till England. fy vad fort dagarna har gått.. det var ju nyss hon kom hem!

annars då? det var superkul att träffa mina käraste igår för en dag i backen. det är något speciellt med vännerna här hemma. ni är speciella!

nyårsplanerna med torsbygänget pågår.. helt galet trevligt vi kmr ha det alltså! när vi sitter där och äter nyårsbuffé.. det kommer bli succé ;)


he he he


KB & Nyår

imorgon väntar några timmar i Kungsberget med favoriterna anna, linn & jullan. kul ska det bli! känner taggen ;)
var evigheter sedan jag befann mig i en slalombacke och det var evigheter sedan jag var i Kungsberget.
eller sist jag var där var i somras, men då skulle jag uppför berget istället.

fick sms av anna nyss, det löd: "nu har jag precis varit och gymmat med kronprinsessan och daniel :)"



cooooooolt tycker jag dåra!





PUSS I NACKEN, SES I BACKEN ;)


Juletider

Det är en underbar jul i år. Eller hur? Så mycket snö & så mycket vitt som det är! Men framför allt så är det underbart för att alla är samlade. Och för att vi har det så mysigt! Det har vi visserligen varje jul, men ändå ;) Det är SÅ härligt att träffa släkten! Och att träffa allihopa samtidigt.. vilket inte händer så himlans ofta nu för tiden! Pratar framför allt om släkten på pappas sida. Vi är snäppet närmre varandra, (förmodligen för att det inte går att bli så mycket tightare!?) och det går heller inte att sticka under stolen med att vi har sjukt roligt tillsammans.

Önskar nästan att det fanns en dold kamera gömd i någon vrå, så att annat folk fick se hur en släkt ska umgås! haha! Nu kanske jag låter överdriven.. Men om jag ska vara helt ärligt så finns det nog inga jag trivs bättre med..
NI är HELT ljuvliga! Älskar er!!!











stressad mamma?

jag & mamma sitter vid köksbordet. börjar en diskussion om julklappar och fastnar där..
eftersom vi har två olika julklappsalternativ till "X" så blir vi oense om vilken av klapparna vi ska ge bort.
mamma påstår att den ena klappen är för krånglig, och kommer på så sätt inte uppskattas så mycket.
jag anser att den är ypperlig och inte alls krånglig.

- så, på vilket sätt menar du att den är så krånglig då?
- men sluta! prova själv då om du nu kan så bra!
- eh, va? jag f r å g a d e bara?
- det gjorde du ju inte! GÅ OCH PROVA DEN DÅ! så ska du få se.
- men jag frågade bara, förklara vad som är krångligt bara!
- du tror att allt är så enkelt du! prova då, prova!
- jag FRÅGAR. varför ska jag behöva PROVA då!! jag tror på dig, den är krånglig. men på vilket sätt kan den vara SÅÅÅ krånglig?
- tydligen är inget krångligt för dig.. men för andra kanske det kan vara det..... jag vill se hur du gör; PROVA DEN!

då kan jag inte hålla mig längre. visst jag gillar diskussioner och jag gillar att diskutera. men den här gången gick det bara inte.. 

- men är det så svårt, KLIV UPP FRÅN STOLEN OCH GÅ OCH PROVA DEN. VAD HÅLLER DU PÅ MED EGENTLIGEN? SLUTA BETE DIG SOM OM DU VORE FJORTON ÅR! (OSV OSV...)





hahaha.. jag nästan vek mig av skratt.

dagen före











varför inte tala om en rolig nyhet såhär innan jul..

.. t ex. att jag åker till Thailand direkt efter säsongen!!!!!




och om ni nu (mot förmodan) trodde något annat..



.. så åker jag ju inte utan denna damen vid min sida!


Thailand i april alltså!


Mörkt men också ljust

Visste ni att igår var årets kortaste dag? Den dag då det är som mörkast?
Nu blir det bara ljusare!
Jag gillar dock mörkret just nu, det är SÅ mycket snö som lyser upp att mörkret bara känns mysigt!

Kom hem från Boden cirkus 03.30 inatt. Det är rätt sent det. Och då hade mina mates en bra bit kvar till Torsby. Jävla resa det är alltså. Men som tur är så är vi världens bästa klubb och man vill nästan inte kliva av bussen. Både åkare och ledare gör att gemenskapen är GULD värd! Vi har så himlans roligt tillsammans!

Men, by the way, det var en nöjd Kathrine som klev av bussen tidigt imorse. Jäklar vad skönt det var att ta juluppehåll med en vinst i bagaget. Detta mycket tack vare ett bra skytte!! Inte en bom såhär långt in på säsogen.. hehe.. men så är den ju inte så långt gången heller. Men nöjd är jag!

Ska suga på karamellen några dagar och hoppas att självförtroendet jag fick av detta även kan sprida sig ut i kroppen.. då ska det bli åka av! :)


actionbild tagen från IBU-cupen i Idre


Julbord

Vi lunchdejtar och äter julbord tillsammans efter träningen. Ägghalvorna smakar gummi och köttbullarna är gula. Men annars är det ok. Vi planerar nyårsafton och dagarna där i kring. Vi planerar Sälen, utförsåkning, lekar i snön & goda middagar. Det finns en tydlig skillnad mellan oss fyror nu mera.. vissa satsar, och resten har lagt det åt sidan. Vi som satsar är mitt i mellan två viktiga tävlingshelger, vilket betyder att hälften skålar glatt & hälften inte. (hehe)

Men alla är på det klara med att detta ska bli väldigt roliga dagar! Vi tar vara på alla helger, dagar, kvällar & högtider som går nu.

Imorgon, tidigt tidigt, går minibussarna mot Boden. Just nu så fixar, packar, tvättar, plockar, diskar, dammsuger & putsar vi rent inför julledigheten som väntar. Inget får glömmas.

Ikväll är det glasskväll med gänget. Gäller att fylla på depåerna nu.


emelie i boden förra året


Morgon blir kväll

Dagen börjar med träning. Sedan promenerar Åsa & jag bort och äter lunch på Valbergsängen. Det var ingen favoritmat, men jag har nog aldrig ätit så goda bacon som idag. Jeevlar så goda!
Promenixar vidare ner på byn för lite julklappsfynd. Men jag hittar inte en enda klapp. Så jag sammanstrålar med mina skidskyttemates för en fika på Wiener istället. Fikar bort någon timme och helt plötsligt är det nästan sen eftermiddag.

Kommer hem, sätter på datorn, diskar, byter om & tänder ljus. Allt på samma gång..

Så nu måste jag vila..
 


skidfyran


Bra start!

Upp tidigt till kyrkan.. (ja, lucia var fint!) sedan hem en sväng över lunchen. Byta om och chilla lite. Åsa & jag hinner se kanske den bästa skräckfilmen vi har sett.. eller i alla fall som jag har sett ;) Upp till tunneln, köra sig grisigt slut..
Vidare till Kalles cafe och planera "idrottsfyran-resan" inför våren. Hem. Operation städning.. Chilla. Gå ut o gå med Mary Thobbe & Tomas. Kvällsfika och djupa samtal.

Morgondagen blir minst lika bra! Först träning. Sedan tänkte jag hinna leta lite julklappar, kanske .. ? På kvällen blir det julpyssel, julmusik & årets sista myskväll med tjejorna :)

snodde några bilder av åsa.. 
good times!




Sofie Kathrine Mona


 Emmelie


Marie & Jossa


Tomas & Åsa


K Ä R L E K




Lucia

Det är lucia idag! Imorgon ska vi börja dagen i kyrkan och se skolans luciatåg. Det blir en mysig start på dagen!
Känns riktigt skönt att sitta och se på.. eller va säger ni tjejer? ;) haha!


Om några dagar åker vi till Boden. Tittade nyss på vädret och fick blinka flera gånger för att tyda temperaturen i norr. Vi kommer nog inte behöva svettas överdrivet i alla fall!

Nu ska jag sova så jag är pigg imorgon.. taggadden här veckan ;)


HAHA!

gert (jobbar borta) : ja, det är ju ingen idé att komma hem knappt! man kommer innanför dörren, ropar hej.. näe, inget svar.. näe, för då sitter hon och mockar!.. eller säljer kor!
viktor (flyttat hemifrån) : Jaa, samma när jag kommer hem och ba: halllå mamma?! jaa, då sitter hon och sår!
mimmi: he he he..
ha ha ha .. köpt en traktor nu å!


farligt med farmville ?!


Upp & ner

Vi åkte hem till Thobbe igårkväll. Eller Thobbelobbe, menade jag. (Visst är det roligt att vårat smeknamn på honom har funnits kvar i alla år och att både tränare & förädrar också säger så? Haha)
Jaja. Btw. Vi sitter där i soffan, jag åsa thobbelobbe & tomas. Hyrt film har vi gjort och tagit fram glass. Ser "The reader".. udda film och vi skäms nästan över att vi hyrt och betalt för något liknande. 

Det märks att vi går vårat fjärde år. På olika sätt. Dels för att vi står varandra så nära. Vi låter som gifta gamla par och kan verkligen både garva och snäsa på varandra.
... Men sedan så kan vi inte låta bli att inte prata om studenten.

Kul men jävligt är det, och ärligt talat så känns allting bara hemskt när jag tänker på att gå ur skolan.
Kanske låter det konstigt..Jag som alltid är öppen för nya saker, vill hinna med allt & göra så mycket.....
Och nu vill jag bara att allt ska vara som det varit.

Jag vill helt enkelt inte skiljas. Det kommer kännas tomt!!



Saknar & längtar

man lär ju sig liksom leva på avstånd från dom man saknar & tycker om allra mest..
men just nu vill jag bara åka hem! det kommer bli sååå härligt när julen infinner sig!!!!!

jag vill ligga i farmors bäddsoffa, med frida på ena sidan om mig och viktor på den andra.
sedan sover vi som stockar, kors & tvärs, och på morgonen ligger vi kvar och matar någon gammal julkalender (dvs. pelle svanslös) & så käkar viktor & jag upp alla farmors bullar. till lunch blir det fridas favorit, snuskig gryta, och sedan bara myser vi runt med farmor. spelar kort gör vi kanske och hade vi varit några år yngre så hade vi nog (frida&jag) hunnit bråka ett par gånger också. hehe.

det bästa av allt är att alla har saknat varandra så mycket, att vi på riktigt ligger och omfamnar varandra (!) som om vi inte har gjort något annat än just längtat.



Chokladkalender

Det är igår, det är onsdag. Jag och Åsa får en varsin chokladkalender av Åsas mamma. Gulligt!! Vi som glömt att köpa någon blir ju helt lyriska... och att vi dessutom redan var inne på dag 9 betydde ju att vi låg efter i kalenderöppningen, dvs chokladätandet.


Idag är det torsdag och det betyder dagen före den bästaste dagen!

Nu ska vi åka iväg och käka middag.


mouse

thobbe och tomas sitter hemma hos oss och dricker oboy just nu!

dom har varit på euronics på rea-shopping:

thobbe: jag har köpt mus!

åsa: jag vill å ha mus!

kath: ja och jag skulle kunna tänka mig en ny en!


Anna

 Namnet idag är Anna

Alla brudar i tjejgänget hemma + jag - linn har namnsdag idag! Coolt. grattis bästisar!
Både Ellinor, Angelica, Michaela, Anna & jag kan alltså fira samtidigt.. och linn får fira med oss! blir svårt för henne att heta lika när tvillingstyster är självaste Anna!

Åh jag saknar gamla tider just idag..

.. Hade det varit gamla tider hade vi bombis gått och fikat på Trillin efter skolan. Och vi hade bombis suttit där så många timmar att vi måste gå och köpa fika en gång till. 
och vi hade bombis fått deras stammisar som bordsgrannar.
sen hade vi nog bombis gått ner till CH och shakat ass. Och vi hade bombis haft på oss liknande kläder och vi hade varit fem blonda och en brunett.

Det var vi i ett nötskal det.






old times


diskussion

  • diskussion igårkväll:

    marie: mm, men jag missade då verkligen nyheterna för ett tagsen jag.. jag kom hem till mamma&pappa och hade helt missat helikopterrånet som skett i veckan.. .... fattade ingenting, trodde det hade varit rån på Limahandel!

    kath: hehe.. men vadå man kan inte hänga med på allt.

    marie: nej precis. man försöker ju hålla koll ibland i alla fall. det är väl bra det!










    åsa: berätta.. berätta om.. sa ni helikopterrån?

En gammal goding tillägnad Åsa

Åsa ville läsa det här inlägget igen, men orkade inte gå tillbaks och leta ..
såhär kommer en favorit i repris:


HAHA..



måste bara berätta en rolig grej..
som MÅSTE läsas på skånska!

(det är ju som så att jag & åsa pratar i perioder skånska. kan ju säga att det inte uppskattas av alla! men vi trivs som fan. när vi var hemma hos henne för några veckor sedan pratade vi nog så hela helgen.. låter jobbigt kanske, men tvärtom så vare jobbigt att byta bort skånskan till "vanlig" dialekt sen.)

- det roliga är att jag glömmer vissa uttryck och ord hon säger på skånska, så jag fattar lika lite varje gång.. medan åsa tror jag att bara skämtar.. som t ex:

OBS. LÄS på skånska!!!!!

åsa: haaau du kaauki?
kath: vaaud saau du?
åsa: jaaa. kaauki?
kath: men öååsa, vem e kauki?
åsa: kathrine, sluuwta nöu! vi hau bråttåom!
kath: men vem e kauki? din nya kååmpis?
åsa: MEN KAUKI KATHRINE!!!
kath: men veeem i helvete e kauki!!!!? KAAAUKI?
åsa: jaaah! sluuueta!

sekunder. tystnad.

kath: JAHA. men åh, du menar KAUKI?
åsa: JAAAAH!




(car-key)

HAPPY FACES

Marie & Åsa pluggar politik.. Det är roligt att sitta bredvid och lyssna.. Åsa HATAR sånt här.. nyheter, politik, värlsproblem, allmänbildning.. hehe.. iiinte den vassaste kniven i lådan.  

det märks att jag vilat upp mig under helgen.. var totalflum igår. överpigg, överdryg & överbarnslig.. oftast får jag mina värsta flum-anfall när jag är övertrött..(när vi ska sova! mjaau! haha) men igår var jag piggelin! och min sambo fick ta all skit. hon var den enda som fanns i min närhet och dessutom är hon nog den enda som kan hantera mina anfall. haha..

..men det blev payback så det skriker om det:

.. vi tog en kundvagn hem när vi handlat. (vi hade SÅ mycket grejer och orkade INTE bära och eftersom vi (papps!) INTE har någon bil så får vi som vanligt GÅ!)..
sen skulle vi på bio lite senare så då skulle vi ta med kundvagnen tillbaks till konsum då. jag hoppade i kundvagnen, och åsa fick skjutsa. hon sladdade, sprang, körde slalom OCH hon lovade på heder att inte köra ihjäl mig. - tog all sats för att klara trottoarkanten. tvärstopp, övervikt. och pang så var bakhuvudet i asfalten.



good news

jag går runt och bär på en och annan rolig nyhet..
.. på måndag ska jag tala om för er vad det handlar om!

annars kan jag berätta att det har varit en helt fantastisk skid-dag här idag! :)

mami fyller år idag!! GRATTIS!





Solen skiner

Imorse: Solen skiner. Det är knarrande kallt & det biter i kinderna. Underbart skidföre (om du frågar mig)

Nu: Maqstyrka

Ikväll: Världscup-premiär för EMELIE! :) wiiihooo.. Svt1 klockan 17.00. dont miss it !!!

Idag: Anna & Linn, världens bästa kompisar, fyller år idag! Grattis twins!


Tidigare imorse: sms från kath. till em: "Alla skidor och stavar ligger på deras tak och i träden, typ omöjligt att få ner. Deras julgran är off och dörren igenskottad. Smeten är utsmetad och HÄMNDEN ÄR LJUV! (inte ett ord till killarna"


YEEEEY, det går bra nu ;)


c r a z y

jo, vi är kvar i idre. det är strålande sol & minusgrader idag = perfekt skidföre!
i eftermiddag (när solen gått ner) så ska vi, åsa and I, ta oss ut och promenixa runt i spåret. 
imorgon kör vi igång som "vanligt" igen. då ska vi ha återhämtat oss färdigt.


blir kvar här hela veckan. förflyttar mig dock tre mil uppåt imorgon kväll, mot en snöigare fjällvärld.
till lövåsen :) varit där sedan jag var liten.. gillart.
vissa ställen inger ett lugn... .. lövåsen är ett sånt ställe! :) ska vara där med m&p i helgen, åka skidor & mysa!



 


efter trötthet kommer pigghet


RSS 2.0