Livet.

påsken är fantastiskt fin i år. jag har fått påskägg på jobbet och imorgonska det bli sol. då ska vi sola och njuta hela dagen. jag börjar inte jobba förrän till kvällen igen. och ja, mitt nya andra jobb är fantastiskt roligt förresten, jag gillar det skarpt och ska berätta mer om det efter helgen. något mer som är roligt är att vi skapar nya kontakter hela tiden varje dag. det hör väl våren till att skidåkarna gör det. vi kommer liksom ur vår lilla bubbla och upptäcker världen utanför. en värld med massor av fantastiska människor. även fast vi har en tendens att dras till varandra ändå vi skidisar. men det är alltid roligt att lära känna fler av sin egna art. förresten idag sålde jag ett trygghetsavtal på giganten. det var bra gjort under en förövrigt heldö dag på jobbet. ja, jag har alltså dubbeljobbat idag, cashflow på den liks. min hals är bättre och min feber är borta, kanske kan jag träna igen imorgon. det vore ännu mer fantastiskt.


en liten sjukling

sängen står mitt i rummet, det ligger skyddspapper på golvet och väggarna är rivna och långt ifrån färdigmålade. och här ligger jag sjuk. kul kul kul......
men med lite tända ljus ('kathrines lösning på allt' som mona skulle ha sagt!) och med faktiskt världens skönaste säng så äre rätt okej ändå.

jag har legat i sängen och skrivit med marie någon timme. om en (!) vecka så är vi samlade igen! just nu är hon i L.A men om en vecka så är hon T.B.Y ! hur lyckligt är inte det egentligen?!

annars då?
mina ockelbo-tjejor planerar paris för fullt ... och ja, snart är vi där! snart är vi också tillsammans igen! lyckligt x2 !!!

åker till boden på en veckas militärläger direkt efter paris.

så det blir några veckor på resande fot nu framöver. wiho, kommer njuta av varje place :)
men först o främst ska jag bli frisk, fira påsk och jobba!


inte idag men snart

förra veckan: VÄRD vecka. klockren på många sätt och vis!

i förrgår: Blev sjuk, dunder sjuk

igår: lyckades pallra mig iväg på en jobbinterju och lyckades få jobbet (ett extra/hoppa-in-ibland-jobb)

idag: är fortfarande sjuk men på bättringsvägen.

nästa vecka: Torsby!



Glad Påsk förresten!
Jag ska kurera mig och jobba i påsk!
Vill bli frisk och kunna träna.... nuuu!


z153001861_large


vart ska jag börja?!

handywomens mona och kathrine här!
vi sliter dag ut och dag in, natt ut och natt in... närå men vi målar, river, målar, river och igår höll vi på i NIO timmar! på riktigt! och vi har på riktigt lyssnat sönder på rix fm.
fridis var med också och vi hade faktiskt rätt kul trots att vi slet och förmodligen tog nytt gnäll-rekord. men efter att vi fått middag av våran nya vän (hur snällt?) blev det liv i luckan igen.. hehe..
vi rev tills klockan va 22.00, va hände sen?
jooo... vi lever lite för stunden (för april) och kände att en fredag inte bara fick passera medan vi ruttnade i målafärg... hehe..! och jaa, det var värt en tio minuters makeover och målafärg på armarna, för trevligt hade vi!! :D hahahaha! :D

nu är det inte samma liv i luckan. men vi ska strax greppa målaburken och börja jobba. vi blir övertrötta när vi jobbar och då blir allt överkul. hehe:)
ikväll ska vi få hjälp. tror det kan en rolig måla-kväll faktiskt. heheh.. vi lever somsagt för stunden och spontanitet är vårat ledord, motto och plikt.  

ja ni... jag och mona har egentligen bara en sak att säga till er som läser den här bloggen:
KOMPIS DET GÅR BRA NU!


Om vänskap av Forni

"Vi ska alltid hålla ihop. Trots allt som kommer mellan och kanske förstör. Män och arbeten, karriär och kärlek. Allt det runt omkring är viktigt, men vi är viktigast. Den andra familjen man inte delar blod med men oj så många känslor. Vi som håller varandras händer när någon av oss gråter. Som tröstar och finns där. Som gör allt för att jag ska bli på bra humör när jag har ett krossat hjärta. Vi, som släpper allt inom en sekund och rusar in i en taxi så fort vi hör "jag måste prata" i telefonen. Vi som försvarar varandra i alla lägen. Vi som står upp för varandra. Som torkar bort varandras tårar och bygger upp varandras skratt.

Vänner är den andra familjen man själv har valt. Vi måste komma ihåg hur viktiga vi är för varandra, hur allt omkring bara är en bonus. Kärlek är så vackert men vissa pojkvänner kommer och sen går dem. De är en rolig bonus i livet. Men vi är familj. Vi bygger upp varandra när de som kommer sedan går och lämnar något trasigt kvar. Det är vi som lagar varandra. Som ger äkta komplimanger och bjuder på pizza eller lånar ut en schysst klänning. Som säger "jag älskar dig" och menar det, vårdar det, respekterar det. Allt annat är en rolig bonus, men vänner är på riktigt."
 


Jag har haft med den här texten i ett inlägg tidigare, men jag tycker om den så mycket så därför kom den med igen.

en förbaskat fin kväll

det är onsdagkväll och vi spelar spel här hemma samtidigt som vi gör oss i ordning för soppan. men av olika anledningar blir vi kvar här istället och har hur trevligt som helst. tillslut kommer vi dock iväg, vi cyklar mot stan (förmodligen aprils bästa träningspass hittils! hehe.) och jaa... Olearys var grymt faktiskt! Någon cooling jag glömt namnet på spelade live på scenen, lazee hette han visst, och sedan dansade vi skjortan av honom (och alla andra) på dansgolvet. ja fy satan vad roligt det var! och vilket gäng vi var!

i eftermiddag har vi chillat tämle hårt. vi har legat på filtar i slalombacken på frösön, stekt till oss några nya fräknar och bara mått gott. 

i förmiddags var jag inte piggaste tjejen i stan. trots det har jag modellat tillsammans med emil jönsson. 
sug på den ni.


men lägg ägg!




HAHA MEN VA? HUR GÄRNA?


how memories changes...

Sitter i köket med tända ljus och med melissa horn i högtalarna. Sitter och funderar på hur sommaren kommer bli i år. Hur vill jag att den ska bli?
Jag fullkommligt älskade förra sommaren och önskade att den aldrig skulle ta slut. Jag grät när den gjorde det. Det var nästan värre än studentkvällen för mig. För när sommaren tog slut, tog allt slut.
Men jag älskar att se på bilder och minnas tillbaka. Jag har så många fina minnen från sommaren som innehöll allt:
Sol, bad, läger, träningsällskap, kärlek, nattbad, picknickar, hög musik, grillat, sommarstugehäng, födelsedagsfest, klänningar, bål, faktoriet, brevika, flottfärd, vänskap gånger hundra, kvällspromenader....
Framför allt så innehöll den TORSBY. Platsen på jorden som jag hoppas ska bli våran framtida sommar-by. Likväl som små barn åker på kollo så åker vi till Torsby. Jag ser Värmlandsskylten framför mig och jag längtar tills jag passerar den nästa gång (om cirka 3 veckor!!!). Jag vet att jag nästan kommer spricka av lycka! Hur kan man egentligen känna en sådan kärlek till en liten by med mest bara raggarbilar, emosar och skog? Jag vet inte. Jag vet bara att jag gör det.

Jag hoppas att sommaren 2011 blir lika fin. Den blir naturligtvis inte som den förra men den kan ju ändå bli lika bra. Eller bättre. Tänk om den blir ännu finare!?!? Jag vill ha en sommar som innehåller: Östersunds uteserveringar, häng nere vid Storsjön, roadtrips till byn nu och då + midsommarfirande där + summercamp2011 med tart-gänget där, hinna vara hemma och träffa brudarna samt vara i stugan med familjen, träningsläger och grymt mycket bra träningstimmar, kärlek...



vilken stjärna

För ungefär en vecka sedan på "Efter tio": Världens drygaste människa sitter som gäst hos Malou. En fd. porrskådis från Sverige som for över till USA efter skolan, och som nu är mångmiljon mäklare i NY.
Såg ni programmet? Om inte så sök och kolla när ni har tid över!
Jag blev helt till mig under den där sjuka intervjun. Till mig av irritation! Jag var inte ensam, Malou höll seriöst på att koka över! Haha. 
Såg sedan att Katrin Zytomierska skrivit såhär om detta: (kunde inte ha skrivit det bättre själv! hehe)

Men alltså jag dör av det här inslaget. Han är värre än Victoria Silvstedt! Och de har så mycket gemensamt. De håller på och grimaserar hela tiden, de gör konstiga saker med sina läppar, de pendlar mellan att vara "independent fucking cooler than life" med att se ut som en liten puppy och vinka till mummy in the audience, men alltså det roligaste är när han kollar snett in i kamera och på ett sjukt överlägset sätt säger "Bra jobbat Henrik" om Henrik Schyfferts show om mäklare. Jag kan visualisera Schyfferts min framför mig när han ser det där. FY FAN VA KUL. Och varje gång som han svarar på en fråga så gör han det på en sjukt hård amerikanska "ra ra ra ra" ni vet. Han säger verkligen New York som Mickan i solsidan när man grinar av garv. Han gör det på fullaste allvar. Och sen översätter Malou till tittarna och ber honom att prata svenska, men han kör på engelska ändå. Alltså det här klippet är magi. Om ni har tid så ta och kolla på det. Det är sjukt kul.

Summa summarum: Fredrik är Sveriges nya Anna Anka. Kom ihåg var ni hörde det först.


mysiga dagar har det varit!

skjutsade mamma till tåget för ett tagsen. så nu ligger jag här i mitt sönderrivna vardagsrum helt ensam... känns faktiskt lite ensamt, när man haft sällskap i flera dagar. och lite extra ensamt i ett rum som mest är som en arbetsplats.
men flyttar jag mig cirka fem meter så hamnar jag i köket.. och där är det betydligt mer hemtrevligt! :) me like!

jag ska ha en fondtapet i i mitt sockersöta kök, en ljus och ljuv fågel-tapet som jag klickade med direkt! ska visa när det är färdigt!
haha japp, its true. jag ska visa. bilder ska snart infinna sig ;)

i sovalkoven har jag dock beslutsångest. hade bestämt mig för en cool en... men så var det tydligen en 'digital foto tapet' och såklart dyrast i hela katalogen. typiskt! men jag har lånat med mig några kataloger och har hittat två andra som jag gillar starkt. båda är ljusa och exakt lika i mönstret, det är bara färgerna som skiljer.. en som går åt det guldiga hållet och en åt det silvriga...hmmm... svårt.. jag vill ju vara en guld-tjej, haha ;) men jag tror faktiskt det kan bli den silvriga...
hjälp mig, ge mig tips :)

annars blir det vitt vitt vitt, och lite rosa! :)

freaky monday

efter lite nödvändig shopping (typ på jula o jysk) samt lite roligare shopping så kom frida hit på lite eftermiddagshäng. det slutade med att jag, mamma o frida rev tapeter för fulla muggar, samtidigt som jag bakade cup-cakes, samtidigt som vi väntade på mina elgigantskollegor som även är snickare och ska tapetsera om hos moi, samtidigt som vi hade hur trevligt som helst.

när snickargrabbsen varit här för en liten inspektion, vilket blev typ sjuttioelva timmar senare än vi trott, så insåg vi att vi just precis anställt två jävligt händiga handymans. det kändes som att dessa var värda att vänta på.
så om en vecka ungefär så kommer de hit och jobbar, greeettt!

men alltså, behöver ni anställa riva-tapeter-hjälp så anställ mig och frida.. jäklar i min lilla låda vad vi rev, och med musik till & bra sällskap så var det riktigt roligt!

vi avslutade en sen kväll med hämtmat i mitt mysiga kök. så jaaa, fridis och mami och jag har haft en toppenmysig måndag! <3


me and my crib <3


den som bodde här innan mig har verkligen inte brytt sig ett dugg om inredning, utan har bokstavligt talat låtit katterna klättra på väggarna. hon sa det till mig när vi träffades på fastighetsbyrån: jag har faktiskt låtit katterna riva på tapeterna
haha... ååååkej. kan ju säga att pulsen gick upp lite, jag hade inget minne av katt-klösta tapeter från visningen?
och som ni vet, jag är inte så förtjust i katter..

men , det var inte så farligt.
tapeter skulle ändå bytas. kanske inte såhär brådskande men ändå.
vi har inte tapetserat än, men rivit ner de gamla har vi gjort...


nu låter jag nästan negativ. men så är det inte, det är så jäkla bra. jag älskar den här lägenheten. från hallen till badrummet till klädkammaren till köket till vardagsrummet till sovalkoven så älskar jag den.
ääääälskar!


mycket tack vare våran extreme home makeover, så tack m&p för all hjälp! :)  


rean har börjat...

det är april och jag är vinterjacka-shopping-sugen! men det brukar bli så.... när rean börjar ;)
och jag såg att rean hade börjat på naturkompaniet idag.. var in och kikade och hittade en superfin Kari Traa jacka för ett riktigt bra pris! det känns lite fel att köpa en ny vinterjacka nu ...men känns det rätt så kan det nog vara värt det......?!?!?!

som om det inte vore nog: jag hittade både mössa handskar och buff som jag klickade med. heheh... och alltså det är väl fortfarande vinter? iaf vårvinter! och det är ju faktiskt snart en ny vinter!


elgigantzzzplugg

Sådärja.

Nu sitter jag i soffan efter nästan en hel dag med olika uppdrag. Jag ska ta någon timme för lite data-kamera-hårddiskar-videokameror-högtalar - plugg nu. Roligare kan man ju ha.. men jag tror det kan vara värt det.. jag jobbar inte så mycket just nu, vilket är lite synd då jag gärna vill lära mig allt och bli trygg. Så då får jag helt enkelt lära mig på egen hand istället! I helgen jobbar jag igen, så då ska jag glänsa! ;)

Z. blev superfin! Både på insidan och utsidan. Jag och Frida var i en såndär "gör det själv-hall" och det var riktigt roligt..! :) Tjejer kan! :)


By the way, jag skulle haft en kamera. Eller hur? Då skulle ni ju fått följa min flytt (imorgon!) och mitt liv in i minsta detalj och det skulle ni ju jättejättegärna vilja... jag veeeeet. höhö. Närrå jag skoja. Men, jag stör mig på att jag inte har någon kamera. Det är faktiskt viktigt att Minnas & Bevara!!
Problemet med den kamera jag har just nu är att jag inte har någon laddarsladd till den...
Och det ska jag säga er okunniga, att en ny laddarsladd är nästan lika dyrt som en ny kamera. Det visste ni inte.

socker-duellen

jag har antagit en utmaning.. klarar man av att inte äta socker på fyra dagar? klart man gör!
men då får det inte vara socker i NÅGONTING.
godis är lätt att hålla sig ifrån. men börjar man lusläsa på allt annat man stoppar i sig, så är det mycket som innehåller socker. mycket socker dessutom.
just nu känns det här hur lätt som helst.. vi får se vad jag säger under helgen ;)


ps. jo, vi tog ju kort igår.. det var det jag skulle visa här. frida va en superfotograf :) men jag har ju somsagt nå virus på datorn, så jag får inte upp dom på bloggen... buhu.

nu ska vi åka och tvätta cararna våra ;) HÖRS!

att stötta och kunna säga fina ord


såhär fint skrev en vän till mig för ett tagsen: (jag har plockat ut en liten del av texten) 

Kathrine! jag måste bara tacka för att du hjälpte mig senast! jag behövde verkligen höra något sånt, något som inte alla andra säger.. jag vet inte om det var därför det gick bättre, men jag tror det! jag tänkte mycket klarare och var mer offensiv i mitt skytte och orka ta ut mig mer! jag gjorde som du sa och det ska jag alltid göra nu framöver! TACK än en gång

detta gjorde mig verkligen glad. tänk vad mycket det betyder med lite stöttning.. med personer runt i kring en som säger de rätta orden.
ofta är de rätta orden lättare att predika än att själv leva efter. visst är det konstigt egentligen? att man har så lätt att höja andra men inte sig själv.


hej hej hej...

snart ska ni få se vad jag har pysslat med idag :) (i nästa inlägg)


jag var ute på långpromenad nyss och tänkte gå och handla lite frukt och göra en god fruktsallad tills ikväll. men så hade jag tydligen lagt pengarna i fel jacka. typiskt!
så nu sitter jag här och är så innibomben sugen på apelsiner, kiwisar, bananas, vindruvor..
buhu :(
inte okej nånstans!

imorgon ska jag bland annat åka iväg och tvätta Zorro, vårfin ska han bli! Frida ska tvätta Humlan samtidigt.

åhåhå, jag vill helst spola fram tiden till fredag. fredag klockan 09.00.
då har jag tillgång till min första egna lägenheten. iiih... jag vill ha nycklarna i mina händer, NUU! :)

alla utom jag...

.. är på resande fot.
hör här:

Åsa - Miami (!!!)
Malin - Barcelona
Marre - Finland
Mona - Värmland

Plus många fler.... som är utomlands eller i fjällen eller något dylikt.
Förra året den här tiden var jag i Thailand. Vi hade det verkligen helt underbart där! Springa mellan poolen och huset, promenera ner till havet, lukten av aftersun, äta bananpannkaka på nattmarknaden, och inte minst songkran.... haha..
gud vad jag vill uppleva songkran igen (thailändska nyåret) - åka moppe en stekhet dag i bara bikini och kasta vatten och målafärg på varenda människa man såg, medan gatorna var fyllda med hög musik, dansande thailändare och lastflak med vatten...
mm, nästa år i april vill jag åka iväg och koppla av igen. Det var verkligen guld värt!


nu kommer frida, vi ska ut i vårsolen en sväng!


trött tjej

slö dag. tröttare tjej får man leta länge..
jag har varit på stan och kikat på lite inredning, varit och gymmat, sovit middag, hyrt film, städat lite, inte träffat en endaste människa som jag känner, .....
men trots detta så har dagen varit bra. man kan behöva sånna här dagar. bara vara.
göra det man känner för och inte behöva anpassa sig till någon annan än sig själv.


jag längtar tills träningen drar igång. eller just när den drar igång är det rätt kämpigt men jag längtar tills man är i det igen. känna sig fit, ha träningsvärk och känna hur kroppen skriker efter vila men man tar övertaget och sticker ut på ett pass till, och ett till, och ett till...



men först ska jag VILA, ladda batterierna, ta sovmorgon, vänja mig vid tanken att jag inte "måste" träna.... :)
so long!


att flytta

somsagt, snart flyttar jag!
då ska jag köpa tulpaner och ställa på köksbordet, bjuda mina vänner på fika (hembakat fika) och tända nyinköpta doftljus på kvällarna. nytt, fräsch och framför allt lite utrymme väntar. äntligen! jag har inte bakat en endaste gång i den lägenheten jag bor  i nu.. och jag kan faktiskt skylla lite på att det nästan inte går. det är för trångt för att baka eller laga goda middagar här. (tycker jag!)

jag är nästan lite nervös över att flytta också. för nu känns det som att jag flyttar för att stanna. att jag "måste" trivas. det kommer jag med all sannolikhet att göra också. men ni vet, jag vill att det ska kännas HUNDRA procent bra. att det ska kännas i väggarna och nästan stå skrivet i taket.. här bor kathrine jahrefjord larsson :)

någon soffa har jag inte hittat en. det har inte sagt klick.
vad tror ni om en ljusgrå?
mm, jag vill hitta en ljusgrå soffa som jag klickar med! :)


morsning!

måndag och underbart väder, vi har hela veckan framför oss och hur härligt är inte det! :)
jiho!
vi har legat i solstolar på storsjön och stekt idag. vindstilla coh 10 grader varmt. stackars oss va.

helgen som gått har varit helt grym. sara och emmelie kom till oss med buss i fredags.
vi fikade & strosade på stan några timmar. hade sedan en efterlängtad myskväll som på nått sätt slutade med utgång vid 23.00.. hehe..dock en mycket lugn sådan! men, det är så typiskt oss! vi vill inte missa något! väl hemma sov vi trångt men skönt!
lördag blev det superfrulle innan NSOC drog igång vid 14.00. och sen var det verkligen full rulle hela dagen. grymt rolig skidtävling m. grymma utklädnader, och sedan hem och svischa om för gemensamt bussande till frösön och bankett!
KLOCKREN KVÄLL! TACK BL'S och ni andra girls (&boys!) för denna super-lördag!!  

om några dagar flyttar jag. därför måste jag börja flyttstäda nu.
blä.
men de är bara på med spotify o köra.
jag ska inte klaga alltså..snart bor jag i världens mysigaste lilla crib. HUR VÄRT!? :D











mer pics finner ni på fejjan ;)

RSS 2.0