TIPP-TOPP!

körde mittnorrlands-cup i sollefteå idag. det var stormigt och man fick jobba för i stort sett varenda meter. så den där förkortade distansen, som var en mil istället för 12,5 km, var rejält dryg. sköt ingen minnesvärd distans-serie, 2-1-2-0.. men i dessa förhållanden var det ändå helt okej faktiskt! fick skruva inför första liggen och sedan ytterliggare 7 (!) knäpp till nästa liggserie.
är nöjd att jag tog eget iniativ till att våga skruva en del inför första serien! :) (haha) så det, samt min sista snabba stå-serie tar jag med mig iaf :)


annars är motivationen verkligen på topp. jag vill förbättras på allt och tänker skidor mest hela tiden.

på junior-vm tog ingela ett brons igår! det är otroligt bra gjort! att vi andra har chansen att kriga mot henne på hemmaplan är helt klart väldans nyttigt. de andra svenskorna får ta revanch på distansen till veckan. vore så himla skoj om någon av dem fick lyckas och göra ett riktigt super-lopp! det är bara en tidsfråga! :)




handbolls-vm är över. jättetråkigt tycker jag. jag har nog faktiskt älskat det.


Jahapp så var det fredag igen

Sista fredagen på denna månad. Tack januari för ovanligt fina vinterdagar. Jag tror jag varit glad konstant.
Idag är jag såklart också det.
Vilodag är det också men just för tillfället ligger jag utslagen i sängen efter att ha avverkat min to-do-list på en tid som kräver en liten nap.
Jaha jaha.. om några timmar ska jag skjutsa Frida till tåget. Hon är sjuk så det blir handsprit och baksätet för hennes del. Defentivt inte en kram. Mm, lilla F skulle ju faktiskt kunna smitta även hon..


Jag missade visningen igår. Jag tog fel på tiden.. skit också!

Annars då. Jag har haft den nyttigaste månaden på mycket mycket länge. Känns bra, känns bra!
Och eftersom jag mått så bra så får det fortsätta i samma spår!! :)



ps. saknar saris, peddan, MARY och torsby-gänget extra mycket!
Puss på er!
 


det är precis såhär som är
peddan mary & saris


Soliga dagar!

Intervallerna imorse var.. jobbiga! Skönt med styrka och framför allt skönt med lugn löpning på eftermiddagen.
Annars då? Igår var jag på visning. Och den lägenheten.. den var såå. himla. fin!
Ikväll ska jag också på en visning, en lya på gatan ovanför där jag bor nu.

, Imorgon har jag vilodag. :)
, Mamma & pappa kommer upp i helgen. Och På söndag ska jag tävla.
, Annars blir det lugn träning lördag och bara mys, häng på stan, och såklart - kika på jvm-gängets första tävlingar!
, Saknar jvmbrudarna.blogg.se lite alltså. men snart är dom hemma igen! :D

Nu blir det tvätta & lite vila innan nästa pass!
puss från en glad kathrine!



jag gillar 2011

januari 2011 har varit och är toppen. idag har jag åkt skidor i morgonsolen och imorgon ska jag också göra det. och i övermorgon.
det är isigt, slaskigt och grusigt men jag älskar det.

det är mycket skoj på gång och jag är så himla glad för det.
mina homies är på vift så det är tur att jag har en del att stå i. lagomt tills de kommer hem så hoppas jag att 2011 har gjort mig ännu lite gladare!


ikväll är det handboll igen (wihihio!!!).
puss!

kul kul kul

Masstart i Dala-Järna igår.
Gjorde två stressiga start-varv, orytmiskt och inte särskilt kraftfullt. 
Sköt 1-1 i liggskjutningarna. På tredje varvet började kroppen svara, trots att jag var trött så blev det ändå en annorlunda och bättre åkning. Jag orkade helt enkelt inte stressa längre, vilket resulterade i bättre fart under skidorna.
Sköt 0-0 i stående och kunde sedan åka bättre och bättre. Sista varvet var känslan riktigt bra, jag försökte pressa mig rejält men var ändå inte helt slut i mål. Tre av fem varv var bra igår = ett härligt fall framåt.

Skyttet i stående var speciellt. Jag körde in som vanligt men när jag började sikta så hamnade jag i ett knepigt flyt, minns ingenting mer än att alla prickar var nere och jag åkte därifrån och bara "åh fan". Annars brukar man vara mer medveten men nu var det som att allt skötte sig själv. När jag åkte in på sista stående så var jag helt trygg med att "allt löser sig när jag väl skjuter". Och det gjorde det. Det är i ett sånt "flow" man ska vara i på stora mästerskap. För även om man vore nervös eller aningen ofokuserad när man åker in på vallen, så är det som om någon annan skjuter träff åt en på vallen. (yrar jag!?) Jag tror det kallas fin skytteform.


trött men nöjd är den bästa känslan.


Dala-Järna och en GLAD tjej

Sitter hemma på en stol i vårt kök och ska strax sticka till Dala-Järna. Hemhemma alltså. Tågade hit igår eftermiddag och bilar härifrån idag förmiddag. En blixtvisit med andra ord men det känns ändå som jag har hunnit fylla på lite hemma-depåer och fått lite extra energi.

Jag skrev igår "Det är nu det händer , det är nu det vänder ?!"
Syftade inte enbart på den här tävlingshelgen utan snarare mer allmänt...

Kikar jag ut nu så droppar det från garagetaket (tror jag), inte ett moln på klarblå himmel, östersund är hur bra som helst just nu, motivationen på topp, planer som jag legat sömnlös över är inom räckhåll, min nya smultronlotion som jag fått av mami doftar igenom tävlingsdräkten, benen är sugna på fight.. osv osv.

Känner ni inte! Det är vår i luften! Känslan av allt är lättare, känner ni inte den? Jo men det tror jag ni gör. För så är det.
Puss!


Fika på stan & packning

Strax blir det en kusin-fika på stan.
Vi håller på att planerar en liten liten grej som jag hoppas ska bli av! :)

Och jag skulle nästan kunna dö för en semla.

deppigt kanske?

kände ni er nere igår?
ensamt? hopplöst?

jag kände mig faktiskt lite låg.
gårdagen är årets "deppigaste dag", statistiskt sätt.
det är den dag flest människor tar sina liv.
så illa var det som tur var inte för mig som ni mäker (hehe), men jag var väl ingen sunshine heller direkt!

men idag är vi starkare! :)


jag är smålängtig efter lite av varje..
* shopping-weekend till en stad som luktar vår
* fjällen, skare & fräknar i april
* en faster-helg
* ETT JOBB !!! = PeNgAr !!!
* få klä upp sig & gå ut och träffa människor!


ja, som ni märker börjar jag få vittring på april... om inte innan så hoppas jag dessa punkter ska infrias då.
april är alltid en mycket fin månad :)





borde döpa om mig...

Åh vad skönt att den här dagen är över. Jag var så trött i morse och ville mer än allt annat ligga kvar i världens skönaste säng någon timme till. Inte för att det var JÄTTEtidigt och jag hade ju sovit massvis med timmar. Men är inte alla lite gnälligt trötta på mornarna just nu? Tänkte väl det.

Men när jag väl är uppe och fått i mig lite energi så gillar jag faktiskt varje dag just nu. Januari & jag är en finfin kombination. Aldrig är man väl så ordningsam, nyttig, strukturerad och hoppfull som nu? Och som alla andra januaris så är jag övertygad om att det kommer hålla .. hehe.. hoppfull var ordet.
På vissa punkter tror jag allvarligt att det har skett en långsiktig förändrig. Till exempel på kosten. Där är det passé med socker och annan blaskig skit. Hej och hå tänker ni men tänk så då..
eller också tänkte ni inte alls så utan något helt annat. såhär vill jag att ni ska tänka: kathrine = BEACH 2011
hehehe

även om jag försöker hålla bättre ordning så borde någon faktiskt ge mig ett senilsnöre till min bilnyckel. den ger mig hjärtsnörp var och varann minut. det är en fasa. tanken på att återigen ha låst in nyckeln i bilen är en fasa.
jag önskar verkligen att jag hade hetat Anna eller Linn eller typ KAJSA eller något annat som i mina öron stavas ordning. Då hade jag aldrig blivit utsatt för dessa snörpar.
MÅSTE lära mig. ordning stavas inte med två O.

I övrigt mycket träning nu. Gillar det.
Kommande tävlingar får mest gilla läget och åka med. Nu blir det fokus på träning till nästa SM-helg.

branäs 2010-2011

vilken ROLIG helg det var.
jag och ep skrattade seriöst i två dagar efteråt. det är fasiken värt att ta sig tid att filma och inte bara ta kort. dom där filmerna vi har från nyårs-helgen kommer jag leva på länge. 

det var jäkligt roligt när vi kom hem från after skin. först kommer vi tjejer hem och kommer fram till att:
- asså det här var banne mig den bästa after skin någonsin
sen kommer killarna in snubblandes:
- åhåhå fy fan vilken sjuk after ski, aldrig varit med om bättre!
 
sen kommer vi fram till att det var den första eller andra after skin i våra liv. haha. inte mycket att jämföra med andra ord. men roligt hade vi.

det gick faktiskt hur bra som helst att bo ihop på liten yta, mycketmycket bättre än jag trodde innan :)
jag längtar tills vi gör om denna helg. grymt härligt gäng!


bild-boom nästa gång, ok?


svart vita dagar

jag får göra en års-summé senare. lika så en sammanfattning om branäs och nyårshelgen.
nu blir det en sammanfattning om de senaste dagarna i torsby, då vi har kört tävlingar (swe-cup/sm)

det var uttagningar till junior-vm i nove mesto, något som varit målet för betydligt fler än de totalt 9 killar och tjejer som blev uttagna. jag insåg redan under min piteå-helg att det inte skulle gå. det är tufft att kriga till sig en plats och det krävs att mycket klaffar. jag är fortf. en bit efter i nuläget och det är en del bitar som inte riktigt har fallit på plats. ibland blir jag uppgiven och i år har jag tillåtit mig att vara det. men allt som oftast är jag väldigt på det klara med vad jag vill! tålamod är en dygd heter det.. och det stämmer jäkligt bra in på den här typen av sport. jag är övertygad om att om jag fortsätter träna hårt och när alla bitar faller på plats så kommer det att fungera även för mig.

jaja. för en del av de tävlande i torsby så stod allt på spel där och då. och när gårdagens tävling var avslutad skulle dommen komma. och som den kom. den slog ner i tjejernas omklädningsrum kan man säga. uttagningarna var hårda och då är det klart att det blir hårda konsekvenser.
jag kunde bara se på och inse att jag vet precis hur det känns. det har varit tävlingar och uttaningar då jag känt denna hjärtekross och ja, det gör så jävla ont. allt annat hellre än denna jävla besvikelse som gör så ont. alla gångar man velat springa hem när det kanske är två timmar kvar, intervallerna som aldrig tycks ta slut, ja .. allt blir så påtagligt när man kämpat för att nå sitt mål - och misslyckas. just då känner man sig lika misslyckad som själva misslyckandet.

fast vem bestämmer vad som är ett misslyckande?
den som påstår att man misslyckas måste ju haft förväntningarna att man skulle lyckas. vilket ju är bra. 


min helg var bra. ett klart fall framåt under gårdagens race och jag känner att det finns så jäkla mycket mer att ge.


glada gästrike-åkare :D


RSS 2.0