vår-känslor <3





två pass varav ett i solsken & plusgrader. lovely!
jag är trött nu, har varit trött hela dagen. inte så konstigt..

ska ta en dusch och hoppa i säng.
jobb under dagen och sedan ett lugnt pass på kvällen imorgon.

blir en rätt tung vecka jobb & träningsmässigt. men det går :)
längtar redan till söndag. då ska jag hem, träffa mami och iväg på ett dygn med 100% avkoppling och mys!
(största anledning till varför jag ska hem är dock tandläkarn på måndag....)

mamma åker för övrigt halv-vasan imorgon. heja heja!

nu ska jag duscha och ladda upp inför veckan som väntar
pusss


men din sötnöt...

http://www.nrk.no/sport/meisterskap/ski-vm-2011/nyheter/1.7526423

den här videon på northug säger väl allt om hur det är att lyckas när man vill som mest. en video värd att spara och ta fram när barmarksträningen är som tyngst.

tänk er själva; efter flera år med detta hemma-VM i sikte så lyckades han hålla ihop & korsa mållinjen först av alla..
.. vi kan nog inte ana hur mycket slit som finns bakom de där glädjetårarna.

tårar som visar att det är SÅÅ jääääääkla VÄRT det !!!!

fokus; positivt tänkande

det är så lätt att haka upp sig på det som inte gick bra. man tjurar en massa istället för att plocka fram och bersömma sig för det som var bra.  men hur som helst så har jag tjurat färdigt för idag. och just nu känner jag mig riktigt nöjd och, som vanligt, taggad !!!
igår sköt jag säsongens första noll-skytte (det va la på tiden!) och idag följde jag upp det hela på nästan samma sätt. 1-1-0-0. helt ok.
igår fungerade åkningen bitvis riktigt bra, jag var verkligen helnöjd med det racet. idag däremot så var benen aningen tyngre. (därför jag tjurar)

.. men som ni märker så finns det ju betydligt fler saker att vara glad än sur för! så därför är jag det nu :)
har varit en mycket bra helg för övrigt. jag tycker det är sjukt trist att det bara är en tävlingshelg kvar med klubben för i år.

den otillåtet branta väggen som dom fick ihop inför tävlingen har jag nu åkt/gått/kämpat/slitit/dött uppför totalt åtta gånger i helgen. värre backe kommer jag nog knappast att behöva åka vart i världen jag än vänder mig. typ. nästan.
hehe. den var gräslig faktiskt. man såg bara vitt, vitt och vitt rakt framför sig.. eftersom det bokstavligt talat var en lång vägg vi skulle ta oss uppför.


innan helgen dealade jag med mig själv. skjuter jag fullt OCH får till en bra åkning - då blir det belöning.
...så imorgon ska jag faktiskt köpa parfymen jag gått och sniffat på, det är lördagens race förtjänt av tycker jag... :) :)


jag vill...

jag vill:

- ha en egen lägenhet
- vårshoppa från min vill ha-lista
- köpa mig en ny parfym (är jag värd den efter helgen måntro?!)
- köra igång med majträningen
- men först ha aprilvila med allt vad det innebär
-
börja inreda min egna lägenhet
- jobba och tjäna pengar
- fortsätta att fika på stan med brudarna så fort vi har tid över
- stå på starlinjen på SM i Sollefteå med pigga ben och med ett underbart SM-väder
- få till en paris-weekend m. ockelbo-gänget
- att marie ska komma hem från NZ så vi alla kan vara samlade snart (sista april, iiih!)
- få fräknar i en snödriva på plats i åre
- picknicka
på storsjön



:)


SJ kan ta sig i....

så sjukt förbannad på SJ. jag vet att typ hela sverige hatar SJ och jag har full förståelse.
det värsta är inte att det blir förseningar, visserligen blir det alldeles för många sådana, och det är jävligt drygt.. men det allra värsta är deras värdelösa SERVICE!!!!! är det 25 minus så är man som resenär sjukt glad när tåget tuffade in på stationen en halvtimme försenat. man vill bara in i tåget, ta fram sin nypköpta tidning och andas ut. vara påväg.
men tjena....
jag är härdad av kyla men det här var fan i mig inte okej. jag kunde inte läsa min nya tidning utan vantar på mig. alla i min vagn satt med halsduk, vantar, jacka, huvtröja och mössa.
vi blev mer o mer försenade under resans gång då det stup i kvarten var "tågmöte".
VARFÖR i hela fridens namn sätter man inte på värme, bjuder på kaffe & delicatoboll i cafeterian och ser till att samtliga åtminstone får en behaglig resa? Vi har ju betalt för att RESA! inte för att bli sjuka.

SJ är huvudsponsor åt Svenska Skidskyttelandslaget. Jag tillhör inte något landslag men hade jag gjort det skulle jag täcka över deras logga framför ögonen på konduktören.
Att sitta där på tåget och veta att dom är påväg att förstöra hela säsongen för en. Det är INTE okej. Jag betalar inte för att bli sjuk.

 Okej ni vet att jag inte brukar inte vara såhär grinig men nu är jag det. Skit ska skit ha.
 

måndagar ni vet

idag har jag haft vilodag. eller jag har. jag slappar för fullt.

har varit på jobbet två timmar, vi hade apple-utbildning/lunchmöte vilket var väldigt roligt faktiskt! och gott, jag fick rödspätta. jag älskar rödspätta!
och så var det intressant! och inspirerande! jag är, inte brådskande, men tidsnog ute efter en ny dator.. och en mac känns just nu som ett hett alternativ. är väl inget fel på hederliga pc-datorer men med en mac får man defentivt mer för pengarna.

hälsade på fridis en sväng efter jobbet. hon åker hem imorgon och är hemma två veckor typ.. så vi var ju tvungen ses och vinka hejdå. jag lärde henne en effektiv mag-övning och ska hjälpa henne få lite mat & träningsrutiner. roligt! jag är snart pt till hela släkten! hehe. frida kommer alltid vara lilla frida. hon kommer aldrig bli tjock och vara i ngt särskilt behov av att gå ner i vikt. men det betyder ju inte att man kan bli nyttigare och piggare för att må bättre!

jag vet att den här bloggen är skitkass. jag vill knappt skriva längre för en är verkligen inte rolig. och dåligt skriven är den.  
kanske dags för en förändring?kanske en ren skidblogg? men nej, känns tråkigt! mer kort skadar aldrig iaf. det tror jag på. jag måste bli bättre på det. men just nu kan jag inte lägga upp några kort alls, det funkar inte...
så innan bloggen blir bättre behöver jag nog först och främst en ny dator.


en bra helg!

fin helg jag har haft alltså!
i fredags blev det buffé på olearys med mona, ingela och erika. igår körde vi nära på en repris. det blev först middag ute och sen besök på både solo, pause och slutligen olearys igen! 
det var många skidisar som var ute och roade sig igår. vilket var kul!
halva solos besökare var nog skidåkare..
och ja, man inser när man är ute att man faktiskt behöver gå ut ibland, det spelar ingen roll att vi får avstå att testa drinkar och vara lite "tråkiga". vi har inte ett dugg tråkigt, vi har det så himla trevligt! (inte bara i april).

annars har det varit träning, skidor på tv:n, äggröra till frukost denna helg.

måndag imorgon. ny vecka med jobb, träning och tävlingar till helgen!
puss! 

komiskt

på mitt nya jobb så är det mest killar(!) men faktiskt en del tjejer också. alla tjejer är trevliga och söta men sötast är nog ellen. haha närå det där var helt och hållet ett skämt. (hoppas ingen från mitt jobb läser min blogg... men det tror jag knappast!) men det komiska med denna ellen är att vi är så jeevla lika. jag brukar inte tycka jag är särskilt lik någon, inte ens om folk påpekar, men nu kan jag inte förneka. och, jag kände det innan någon annan sa något!!!
det konstiga är varken ögon, näsa, mun eller nått är exakt lika. men ändå är vi..komiskt nog.. väldigt lika.

nu har detta blivit uppenbart för de andra på jobbet och när jag satte mig bredvid ellen på morgonmötet var det som om jag sa något jävligt dumt eller råkade fisa eller något annat crazy. haha. alla började skratta generat och kolla på mig. sen la ellen huvudet på sne och sa: när, inte om, dom här killarna jävlas mot dig.. då är det mig dom menar.. så du vet, så ta inte illa upp! :)
eh nejrå de e lugnt.

när jag skulle gå hem så kom en från tv-avdelningen precis in i butiken och skulle börja jobba...
han: ellleeeeen..
ja: hehe.. naae
han: men joo... jag ska säga en grej till dig bara.
jag börjar gå mot utgången.. tänker vilket sego som inte fattar att ja inte är hon liks!
han: asså, om inte de där är ellen, vem är det då?
en lagerkille som sett fel på oss hela dagen: haha det där? ellen? nej nej nej! det DÄR, det där är... haha näe men jag vet.. de e så jävla lika så ja glömmer va den nya tjejen heter!! haha, men det där är iaf bara nästan ellen!


done!

Nu har jag det är monster-passet gjort. Det gick helt okej. Det var jobbigt, särskilt i början faktiskt. Sen hamnar man i andra andningen och på slutet var det bara att krama ur det sista. Det var ett av mina mål med passet, att sista kilometern pressa ALLT! Jag hade dock gjort en liten missuppfattning om vad som var den sista kilometern... hehe.. men nog var jag trött när jag tog de sista stavtagen allt!

Just precis nu är jag kall.. iskall.. har duschat varmt men det verkar inte hjälpa. Buhu. Jag ser verkligen inte klok ut när jag blir kall! Det blir värre och värre för varje vinter tor jag... Jag blir så jävlarns blå.. blå i pannan, runt munnen, på fingrarna, på ryggen?, tårna, och nu mera även på knäna..
Det ser helt psyko ut! 


 

det går bra nu :)

hej på er mina tappra

jag jobbar och tränar. vad gör ni?
mitt nya jobb är fantastico. typ. det är i alla fall väldigt roligt och väldigt sköna kollegor.
elgiganten it is!
men att vara på data/kamera avdelningen är dock inte det lättaste. det ska ni veta.
äre inte färgpatroner så äre skrivare eller så äre hårddiskar eller rautrar (stavas nog inte ens så?!) eller minneskort eller videokamera-lamor eller abonnemang eller sladdar eller ipads eller mac-prylar eller trygghetsavtal...
haha. jag skojar inte. det är en djungel och jag är kundens betjänt, jag skall kunna allt. nästan allt.
men såklart så kan jag inte allt. än.

vad är då det roliga?
jo men vet ni, det blir som en kick när man lyckas sälja! när jag säljer en dator med tillbehör för 15.000 och kunden blir skitnöjd.. då är jag dubbelt så skitnöjd :D haha.
mina kollegor är jävligt goa, tror faktiskt jag kan dra med hela bunten på den förklaringen :) och de är dessutom tålmodiga som få med mig och mina miljoners frågor!


imorgonbitti har jag 22 kilometer överfart på morgonen. jag har redan ångest. fy fan vad jag kommer få jobba.
mjölksyra och den där extrema utmattningskänslan är ungefär som tandvärk - man glömmer bort hur ihärdigt och hemskt det faktiskt är när man inte har det ;) haha. och tur är väl det!

och på kvällen imorgon blir det olearys och middag med ett gäng brudar! längtar :) vi börjar hinna hänga mer och mer nu,  var o varannan kväll .. vilket är kul..! alla börjar få suget efter våren och nu ska planerna läggas! men vet ni då? åsa (och david) sticker till miami 10 dagar i april! hahah.. det är så jävla galet! ni är så jävla galna! :D hallå jag älskar att resa, tror ni jag är avis eller? helt plötsligt blev det genast mycket mer angeläget att göra sjuuuka planer för oss här hemma, annars kommer jag avundas ihjäl!!! men min bästaste mami och jag har iaf lovat oss båda både spa-dagar till fjälls och lite shopping i huvudstaden! och så får vi ju inte glömma det viktigaste, jobbet! cash-floow :D

en bra vecka, en bra helg, en bra trött tjej

trött som fan på helgens "tävlingar".
vet inte varför riktigt..
har just börjat köra "ny" styrketräning, dessutom mycket långpass m.m. .. kanske kan det bero på det?
jag lägger inte för stor vikt på dessa träningstävlingar i alla fall. träningen går som den ska, det är viktgast just nu.
tar med mig mycket som går att förbättra i alla fall.


hungrig nu. sjukt hungrig. ska till mona på söndagsmiddag. det är hon som är kocken denna söndag, vilket passar väldigt bra då hon tog hem en del prispengar i helgen ;) hihi.. jag har höga förväntningar!

skriver mer sen. om maten vi fick, om helgen som varit.. och om den roliga veckan som väntar!! :)

"i brist på problem kan man lita på ZORRO"

Igår eftermiddag skrev jag till Sara: "Zorro håller sig ovanligt lugn. Han överraskar! ;)"
Igår kväll fick jag punktering!
Vad är oddsen. Jag har ju för sjutton nyss bytt däck ju. Skapligt less. Skit ska skit ha! Zorro ska skit ha!!!
Men jag la det åt sidan för en stund och det blev trots allt en supertrevlig kväll med god mat och bio :) JÄTTEGOD mat! :)

Idag fick jag dock ta tag i denna 'skitgöra'....men det gick rätt snabbt ändå. Innan klockan elva hade jag tagit mig ut till campingen och bytt till reservdäck (jag o mona klarade det nästa helt själva!!! duktigt!) och även besökt däckverkstaden för nytt vinterdäck.


Nysnö och kallt idag. Behöver jag säga att det var kärva skidspår?

Lägenhetsvsining hann jag med idag också. Finfin lägenhet!



"i brist på andra så har vi varandra"

promenad i snöstorm över till frösön med david idag. nu ska jag snart till davva&åsa på middag och senare ikväll ska vi på bio. om vi kommer överrens om vilken bio vill säga ;-)

jag och david pratade endast om två saker under hela promenixen. sommaren 2010 och sommaren 2011.
dåtid och framtid. jag längtar bakåt samtidigt som jag längtar framåt. mest framåt!
jag har så fina vänner! dom är bäst!!! 
som david skrev när vi alla hade en rolig vi-längtar-efter-varandra-chatt förra veckan: i brist på andra så har vi varandra.

det är jävligt sant och räcker jävligt långt. haha.

nu blire maaaaat <3


UNDERBART!

det är min o saris favvolåt. kalle morelius låt "underbart".. den är sååå mycket sommar 2010. haha. åsa mår dåligt varje gång jag vill lyssna på den, verkligen inte hennes låtstil.. haha. men för mig kommer den låten alltid betyda frihet, sommar, lycka och torsby! vi har en film på facebook när vi åker flotte den sista sommardagen vi alla var samlade i byn.. där märks det att vi smittat av kalle på hela gänget. jag ÄLSKAR den filmen! den säger ALLT om sommarveckorna i torsby 2010! :)

men nu är det vinter och det är ju faktiskt också underbart! sånna här dagar är det ljuvligt att vara skidåkare. solen i ögonen, knarrande snö och klarblå himmel. man få ta vara på sånna här dagar... om en vecka kan det vara -20 och snöstorm, då får man ta fram dessa minnesbilder när träningen känns gruvsam.

jag njuter av östersund. av att gå på stan, av skidåkningen, mitt nya kommande jobb, att gå på lägenhetsvisningar, söndagsmiddagarna, fikahäng på pause.
och så njuter jag av att vi har en vår att vänta som betyder åre-tripps, picknicks på storsjön, fikahäng i timmmmar och så himlans mycket mer... lovely.

work it baby

första dagen idag då. den gick fint!
men allt nytt känns... svårt... och väldigt nytt.
men jag ska lära mig snabbt :)

åsa och monis och jag har haft middag ikväll. mysigt!
nu är allt som vanligt igen.

puss! /eran trötta kathrine

våren är här!

idag var det bara någon minusgrad, om ens det. strålande sol och trots detta hårda fina spår!
det säger ju sig själv. lovely!

imorgon ska jag skolas in på jobbet. behövs kanske några inskolninsdagar.. fast jag hoppas att jag är lättlärd så att jag så snart som möjligt får börja jobba ;-)

åsa och monis kommer hem ikväll, jippppiii vad glad jag är för det. imorgon blir våran söndagsmiddag (som typ alltid blir en måndagsmiddag) och vi kommer nog behöva ta middagar ihop hela veckan framöver. mycket att ta igen.

jag har massor med energi just nu! är så glad för för att saker och ting ordnar sig.
en spännande vecka väntar :)



att sätta upp tydliga mål.

jag ser framemot SM del 2 i Sollefteå :) jag vill vara i riktigt bra form under dom dagarna, och det är väl därför jag längtar. det är så himla roligt att åka skidor när man känner sig snabb, lätt och pigg! naturligtvis är det kul om den känslan infinner sig lite nu & då under den närmsta tiden.. men när jag står på startlinjen i Sollefteå vill jag verkligen känna att jag gjort allt jag kunnat för att formen ska finns där!

vägen till målet, att försöka göra en formtopp, lära sig hur man ska träna och förbereda sig.. den tiden är jag i just nu.. och den tiden är faktiskt lika inspirerande som målet i sig! jag älskar den här tiden! men jag har inte alltid älskat den.. jag har provat att inte sätta upp några direkta mål också, pga nervositet & gruvsamhet inför att tävla blev det viktigare att hitta glädjen i att tävla än att sätta mål. den glädjen börjar defenitivt komma tillbaka och nu börjar jag istället tänka: hur kunde jag inte tycka att det var kul att tävlal!?  
just i detta nu så är mina EGNA mål hela min värld och det är dessutom en väldigt rolig resa att göra.

under junior-vm nu så fick varken åsa eller mona (plockar ut mina närmsta homies!) till det sådär bra som dom skulle kunna. dom infriade målet att ta sig till junior-vm men väl där så gick det inte riktigt enligt planerna. MEN, dom fick göra den där roliga resan till målet: att veckorna innan försöka hitta formen, lyssna på känslan och kroppen, vara övernoga med sömn, mat och att hålla sig friska osv., - dom gjorde verkligen allt för att formen skulle toppas! trots detta finns inga garantier. en formtopp kommer sällan på beställning. det är en svår ekvation och särskilt för oss unga och 'oerfarna'. varken vi eller våra tränare vet ännu hur våra kroppar ska förberedas på bästa sätt för att formen ska komma. 
om åsa och mona hade lyckats på junior-vm hade det varit skitkul! men jag tycker ni ska ha rejält med uppmuntran ändå tjejer!!! så därför får ni det av mig här! från att ni blev uttagna till att ni åkte till tjeckien så gjorde din den där "vägen" jag beskrivit så otroligt noggrant och snyggt. så målmedvetet och så bra!  
ju fler gånger man gör en målmedveten 'resa' mot sina mål desto närmare kommer man dagen då man också lyckas infria dem!



att jag vågar sätta upp höga mål och hela tiden har mål gör att jag inte är lika rädd för att misslyckas, det kanske låter yrt? eller självklart? men för mig har det varit en resa i sig att tycka och tänka så som jag gör just nu.

FANTASTICO

fixat! grejat! ordnat!

otroligt glad! & det känns som jag väger några kilo lättare!
och för att inte tala om hur otroligt taggad! jag är inför detta JOBB!!!!!!!!!  


puss! från en glad! kathrine!



detta sms fick jag idag av min gamla goding ellinor:
Hej tjejer! Nu tycker jag det är
dags för oss att göra en rolig resa. Så jag tycker
vi drar på en weekend till London i april/maj o
shoppar en massa sommarkläder o har det underbart :-)
så, vad tycker ni? vilka är på? ;-)


haha aamen va! skoja inte!
en långhelg i london.. hm.. få se nu..
kunde det där smset kommit mer passande? 
skulle inte tro det :D


jävlar i min lilla låda

något jag prioriterar i min skidåkning just nu är att nöta på de teknikgrejer som borde ha suttit för länge sen. sedan finns det naturligtvis hundratals övriga detaljer att nöta på, men just nu är det ett kliv bakåt som gäller. in med stavarna, glid längre på skidan, tyngdöverföring osv. 
tar man ytterliggare några kliv bakåt så hamnar vi på kordinationsstadiet. om man ska bli en bra skidåkare krävs en god kordination. och min kan helt klart bli bättre!

idag efter mitt styrkepass så gick jag på mitt förta grupp-pass på golds. jag hade inga som helst aningar om vad det skulle vara för typ av pass utan tog första bästa. i hopp om att det var någon typ av kordinationsträning i alla fall.
Haha!! men skoja inte..!!!!
ett hopp tre kick hopp och kick på stört fyra kickar och spänsthopp och hej och hå....

det här MÅSTE vara bra för mig. jag tvingas fokusera för att hålla rytmen, jag använde enbart min egna kroppsvikt och ändå fick mage rygg och lår köra explosiva övningar hela tiden. bättre kordination OCH styrka är givet.

jag hade verkligen en förutfattad mening om grupp-pass. men det här var annorlunda. en bra ledare är a och o. den här ledaren gillade jag. han var tatuerad, hård, satte på sjuk musik och alla andra b-rudar såg vettskrämda ut. han fick till ett jävligt effektivt pass.


soligt och molnigt och snöigt och regnigt och så


jäklar vad man kan ha sina bottnapp. ni vet dagar som man verkligen inte vill ska finnas. igår var en sån dag. hade jag tagit bilen igår hade jag ställt mig på handikapprutan. jag mådde inte så värst strålande direkt. magen värkte och jag mådde illa av att bara se på kylskåpet. hade jag ätit typ en ost hade jag nog spytt.  och tanken på en korv... då HADE jag spytt. på riktigt.
vet inte riktigt vad som var felet. en parasit? jag mår i alla fall betydligt bättre idag! :)


kan ni hålla tummarna för mig idag? jag ska strax ringa ett samtal som kan komma att betyda massor för mig.
säg att det här är en bra dag!!!!?


lägenheten XX som jag tyckte var ljuvlig OCH ett kap har helt plötsligt börjat suga åt sig intressenter. skit också. budgivningen som stått stilla i flera veckor blev idag plötsligt en riktig budgivning och nu antar jag att priserna triggas upp. jag vill veta vilka dom är. typ "budgivare 4" som nu lagt ribban. vem är du? är du en han eller en hon en gammal eller en ung. jag vill veta för jag vill att du ska förstå. den där lägenheten är menad för mig.



a really chilly day

denna veckas vilodag är redan idag och jag försöker vila så mycket det bara går.
jag är inte så sliten egentligen men en vilodag ska utnyttjas på rätt sätt! :) men efter någon timme i soffan börjar jag bli rastlöst. jag föredrar äta-träna-äta-sova-träna-äta-sova dagar helt klart!


nu blire tonfisksallad!
sen blir det TADA ..... soffan!!!!!




RSS 2.0