HOME

underbart att vara hemma. verkligen helt underbart!
stannade med pappa och köpte godis på vägen hem.. bägge var tröttast men jag tror vi bara njöt av att sitta och smaska choklad tillsammans!

och att sen få komma hem var faktiskt ännu bättre! :)


tävlingen idag gick mycket bättre än igår! på mitt sista varv kunde jag åka HELA varvet i exakt den rytm jag ständigt söker och känslan var densamma som jag så ofta hittar på träning! (att det ska vara så svårt för mig att få till det?!) när man väl får det att klaffa så känns det ju så oerhört enkelt. så simpelt och rätt! men det är lättare sagt än gjort.. det kan jag lova! gäller att ha is i magen och inte stressa sig stum.. idag fick jag vänta vänta o vänta på att farten skulle komma av sig själv. och det gjorde jag! när jag på sista varvet kunde öka på farten och känna att "AHA..i got a feelin'.." då kändes det så värt att jag tvingat mig "vänta" på de föregående varven!
det är sånna här tävlingar jag måste göra.. simpla tävlingar ;) tillslut kommer jag kunna köra och hitta rätt från start. och någonstans ska man ju börja ! :)
goodie goodie.



nu ska jag släcka ljusen och krypa ner.
mer spännande home-info imorgon! sleep tight


14 bäddar

naturligtvis vill vi inte bo i olika rum. nej vi vill bo tillsammans!
och det gör vi också :)

varit och handlat har vi också. vindruvor, nuts, bananer.. uppladdning it is! ;)
vilket nog behövs inför en natt med dessa pöjkarn.

hörs senna


... dont you think?

it's like rain on your wedding day
it's a free ride when you've already paid
it's the good advice that you just didn't take

isn'nt that ironic... dont you think?





v





snart



jag längtar hem
.. även fast jag nästintill går i dvala när jag kommer hem så ska de bli fantastiskt skönt.
jag ser framemot söndagkväll när vi lämnar Dala-Järna och åker hemåt i mörkret. det är nästan det bästa, när man lagomt mör & trött är påväg hem. mm, något speciellt är det.


men först ska det tävlas! det känns som att detta är en tävling som ligger mitt i våran träningsperiod. har alltså rätt 'öppna' förväntningar, tror/hoppas/vet ingenting men åker dit optimistisk! jag har inte så många tävlingar kvar nu. efter den här så är det bara SM-helgerna kvar..
därför ska jag njuta till hundra av att pressa kroppen, hitta rytmen, skjuta bra, vara tillsammans med klubbben & träffa alla gooingar uppifrån!




anna & I

snart 'KAAMEL', snart ses vi brudar :)


onsdagkväll

det är onsdagkväll och vi kommer hem efter att ha hängt i skolan rätt länge.
eller på gymmet rättare sagt, killarna gjorde oss sällskap och vi hade ärligt talat jävligt roligt. när dom sedan släppte av oss här hemma sa vi till varandra att: fan va dom e bra.. 

vi säger dessutom "hörs sen!"

väl inne i lägenheten växer suget efter glass & biskvier till nyposoppan. varken jag eller åsa har glass eller biskvier och vi BER verkligen om att någon ska komma hit me't.

det plingar på dörren. jag hinner knappt ut ur mitt rum. pang tjong. bara sådär. hör hur åsa föser ut som ur dörren, ber dom att gå.
OKEJ?
jag smyger fram till dörren, vi öppnar och ropar försiktigt..inget svar. ser ut genom porten och ser hur dom försvinner med händerna fulla.

"åsa, vad fan har du gjort?"

anledningen till varför jag skriver om det är för att det stämmer så jäkla bra på dom och oss. och hur vi behandlar varandra. låter jävligt kanske men vi är så tätt-tätt-tätt jämt att man pallar ibland och ibland inte.
som ni kanske märker är hatkärlek det rätta namnet på våran relation till varandra.
ena stunden är vi varandras bästisar och sekunden senare som.. något helt helt annat.




vet ni? vi älskar er!


lurat mig själv

.. för många gånger nu.
gör mig i ordning för träning i förmiddags. hittar inte mitt träningsschema men tänker logiskt och då borde det vara ett lugnt längre klassiskt pass nu.

men som ni redan räknat så hade jag naturligtvis fel.
dagens pass.. var drygt. jag försöker att inte överdriva, så kan jag bara skriva att det var drygt.
det var drygt för att det var A2 på opistade 2 mil med varvtider som skulle matcha varandra och jobbiga banor. mm..gör det själv får du se!


styrka snart också, puh. det är tur det är OS på tv alltså.. det är motiverande i detta slit!
 nu ska jag först och främst laga middag...
och ja, sorry för tråkiga äta-träna-sova inlägg. lovar en förändring inom kort ;)


säga vad man vill om petter northug, men han är ju allt bra go..
check it out:
 http://www.expressen.tv/Sport/OS2010/1.1893479/northug-garna-duell-med-emil



go o gla

trodde jag hade vila idag. eller nej. jag hade i bakhuvudet det leif sa för någon vecka sedan.. att det blir jobbiga tre veckor. men tänkte att.. idag borde det väl kunna vara vila..
men hur kunde jag tro något så dumt som vilodag?

lååånga intervaller & ett pass på gymmet.
men det gick finfint!


rätt så mycket mer har jag inte hunnit mer idag.
lagat husmanskost och pluggat lite.

imorgon blire inte några andra bullar. same shit alltså.
he he.. ;)

nu; OS

i väntans tid

ÅSA: om du läser detta innan vi har pratats vid. så hör av dig och tala om när du kommer hem:) hör av dig så att jag vet att du lever!

hoppas hon kommer hem snart? men jag gissar på att det inte blir förrän imorgon.
synd. jag är övertrött och vi hade verkligen fått en sådan där typisk söndagskväll ikväll, en sådan där typisk söndagskväll är när vi inte är tysta en sekund. har ni också sådana söndagar? jag menar, efter en hel vecka så har man mycket att gå igenom.. vare sig man har varit på samma ställe eller ej. och så har man mycket att planera inför kommande vecka. (experter på det!)
men, vi får ta det imorgon istället. 

som jag sa så är jag trött. så trött att jag knappt kan stå.
(och jag blir ännu tröttare av min granne. han har också en såndär typisk söndagskväll. känns som att han är DJ i min garderob. utan att överdriva också.)

tror jag behöver energi.. borde laga mat.
kan bli lite knivigt, eftersom jag knappt kan stå. he he..


om en vecka den här tiden är jag hemma på sportlov. fram tills dess ska jag få mycket plugg avverkat, måste få det.

men först och främst; ska jag ställa mig upp.


kanonkul lördagkväll

hallelulja vad skönt det känns att ha helgens pass avklarade. nu ska jag chilla rejält resten av denna söndag! (:
kört långpass med Sara, Jenny & Emmelie. Bitvis tungt före men det blev några effektiva timmar i spåret.

Igårkväll gick vi ut och åt några styckna. Sedan vidare till Sara för att spela spel och se på skidor. Själva middagen på La Strada va trevlig, spelet ännu trevligare och skidorna trevligast! Alltså nästan så att skidskytte ikväll känns lite halvtrist att se på.. för gårdagen var det bästa på länge! Det var fan i mig HELT sjukt. Jag hade varit för evigt tacksam till mina lagkamrater om dom väljer att köra "för mig" under ett OS.. när dom själva dessutom känner sig pigga. Och att det då räcker hela vägen, för dem alla.. helt fantastico



jag har en miljard kläder på min säng. mm, en miljard kläder.
och jag har ett tomt kylskåp.
plugg som väntar.
tre saker som måste fixas.

orkaaar inte..
men vet ni?



a man got to do what a man got to do



tänk om man låg i en soffa med dem här två istället. det kan man kalla mys


yummie..

Sovit så jäkla skönt. Vaknade till snöstorm. Oh no.
Läste att Åsa har minus 20 i Finland. Oh no.
Tänkte att.. "vädret är hårt mot dom hårda" ?!

Mamma skulle ha kommit hit och hälsat på i helgen.. men pga vädret kändes det rätt onödigt att sitta i en bil totalt nästan 60 mil för en helg.
Så jag får roa mig själv istället ;)

Roar mig med träning.. snart blir det 26 kilometer A2. Mitt favoritpass! :) Skämt o sido.. har ont i kroppen sedan igår och kommer typ blåsa/snöa bort.. but, i will survive.


Styrka med Sara senare mot kvällen.. sen får vi se vad resterande lördagkväll bjuder på.


Nu stänger vi av och bara kör




.. april är ju faktiskt snart här


Silver till Haag

Helt plötsligt så räcker det hela vägen. Idag var det Anna Haags tur. Impad till max, helt grym prestation! Så som dom i täten matade sista varvet/varven.. att klara av det är lika mycket psykiskt som fysiskt.. jaa ni.. det är så djävlulskt starkt gjort.

Och att Steira trodde hon tog bronset, men fick en fjärde plats... fy fan. idrotten är verkligen inte svart på vitt. man ska inte säga att det är orättvist..det var inte den bästa spurten och hon kunde kanske ha avgjort tidigare.. men ändå, det är bra surt att stalpa fjärdeplatser. känns som att Steira dragit några onödiga nitlotter nu..




Annars har jag varit på tacokväll på Alstigen ikväll. Himla gott. Kört tunga pass idag så det var något skönt att bli bjuden på mat. Tack Tobias! :) Grabbarna skulle festa och det blev rätt rolig förfest.. Haha. Dock tidig hemgång för mig..

.. är man skidåkare så är man ;-)




PUSS


det går fort nu

dagarna i februari verkar gå ännu fortare än dagarna i januari. hur nu det kan vara möjligt? varenda jäkla månad sen jag flyttade till denna by har gått för fort. FÄEN! varför är inte vi dom där små ettorna som har allt framför sig? där & då flöt man bara med och även fast man säkert tog vara på tiden, så önskar jag att man gjort det ännu mer..

varför nöp jag inte mig själv i armen och sög in allt lite till? i bussarna påväg till & framför allt hem från hovfjällsracen.. varför sjöng vi inte ännu högre och varför har vi inte varit gladare alla "jävliga" dagar vi fått tunnelseende i tunneln?

i mars lever vi fortfarande "vardagsliv". det är den sista månaden med vanliga vanor och med rutin och discipin. sen går allt utför... sen börjar kalaset.

... nästan så att det är viktigare att ta vara på mars? vardagen vill säga.

för det är ju dom "jävliga" dagarna jag kommer sakna mest. ärligt talat och utan en gnutta till att försöka överdriva.. men hur ska jag kunna känna mig lika lycklig utan allt det här? utan tränarna, utan ER.. utan samlingar, läger, morgonstyrkan...


jag vill inte lämnas. i hate it. 






På nytt..

.. en härlig dag! ;)

Har nyss kommit hem från en superduper kväll med käraste vännerna!
Vi har firat Sofie ikväll. Vilket har varit en liten suprise fram tills idag..
Kvällen spenderades i en lokal här på Aspen. Där fixade vi fram massor med fika och dukade upp till ett finfint firande! Folk droppade in och tillslut hämtade vi Sofie, som inte alls fattade vart hon befann sig (ögonbindel).

Hon fick jättefina presenter och som jag sade igår, våran present till henne var något alldeles extra. För OSS är den något alldeles extra. Vi gav henne nämligen ett Efva Attling smycke, ett halsband där både datumet då vi började här i Tby och så datumet när vi tar studenten är inristat! :)


Nu är det så mycket sprint på tv att jag inte kan skriva längre.
Heja Falk, Heja Emil & Heja SWE !

see you!

Vad var det jag sa?

Sa jag inte att det skulle bli en härlig vecka?! Det är det!

Ferry tog nyss Sveriges andra guldmedalj. Banne mig helt otroligt!
Tänk alla veckor, dagar, timmar och minuter av ren pina. Slitet som aldrig kan garantera något.. men som man ändå hoppas ska ge resultat. Äntligen kom belöningen, äntligen kom en betalning för all (jävla) möda! måste vara en av de bästa av känslor.
Få förunnat..men SÅ värt det!

Andra härligheter?
Semlornas dag idag! Visst är dom ovanligt goda i år?! Man vill bara ha fler o fler..

Sofie fyller somsagt 20.. och jag måste säga att vi har en otroligt fin present till våran otroligt fina vän! :) Sånt är alltid roligt.. så hoppas hon blir glad!


Och sist men inte minst.. så är det bra jävla härligt att vi har varandra.. girlsen, brudarna, tjejerna, BL'sen, vi.. det är allt för varandra! ställer alltid upp, finns alltid där. Jag älskar er! 


härlig vecka, i think

föregående vecka var hemsk. tror det var en bra dag på hela veckan, och ja.. den var riktigt bra. men annars så var det illa alltså. jag vet inte riktigt varför men så var det.
och ja, nog för att min dator var på lagning, men det var inte riktigt hela sanningen till varför det blev så lite skrivande på denna sida.
en blogg ska vara rolig, glad och trevlig att läsa.. i alla fall min.. så därför lät jag bli att yttra mig till er!

varför allt kändes piss? kan ju säga att det inte var några stora grejer direkt. he he.
däremot många små..


JAJA

idag är en ny dag och den här veckan ska bli mycket bättre! känner det redan faktiskt:) imorgon kan jag äntligen träna igen (extradepp av att vara inne när det är optimalt skidväder utomhus), dessutom har jag kommit igång med massa skolarbeten som legat över mig, jag har roliga vardagkvällar som väntar mig, och framför allt: på torsdag fyller Sofie 20 BAST!



hey ho lets go! nu kör vi:)



Will be there!!!

I mitten av april börjar en av Asiens roligaste festivaler, Songkran, då det thailändska nyåret firas i hela landet. En av dagarna bryter ett gigantiskt vattenkrig ut då alla deltar och ingen går fri från att bli måltavla (inte ens polisen).


Thailändarna går in grundligt för detta och många kör runt i byn/staden med en pickup. På flaket har de en jättestor balja (typ badkar) fylld med isvatten, ofta uppblandat med mjöl eller färgmedel. Familjen står där uppe med skopor i händerna och hivar vatten över alla som passerar.


De som inte har en pickup beväpnar sig med hinkar, flaskor eller vattenslang.
Så om du är i Thailand lagom till Songkran - var beredd att bli blöt!


Ha inget på eller med dig som kan skadas av vatten och stoppa kameran i plastpåse. Det kan också vara bra att köpa egna festivalverktyg: vattenflaska, hink eller varför inte en vattenpistol. Sedan är det bara att gå loss och blöta ned alla du möter.









galet!

STOPPPP

Åsa har inte varit hemma under helgen, utan har vait på en hemligstämplad kärleksweekend ;) Jag ska möta upp henne på stationen om en timme och jag har längtat efter det hela dagen, eller hela helgen egentligen. (Ha ha!) Jag är ingen person som är beroende av sällskap, inte i några situationer egentligen. men just nu, så är jag väldigt längtig! att ha bilvit förkyld + att vara ensam på alla hjärtans dag.. nä fy fan! Då är det tur man har en bästa vän & sambo som jag snaaart kan klaga av mig på!

Detta får mig att tänka på JVM, när Åsa bodde på Valbergsägen med resten av laget.. (vi reserver fick sova hemma!) Valbergsägen ligger seriöst inte mer än högst 500 meter härifrån.
När vi kånkade dit alla grejer för cirka 10 dagar så var första konversationen

- jag längtar nästan hem, redan
- men haha skärp dig nu, det är ju inte så långt direkt..
- jo.. så är det ju.. och tiden går nog fort
- jaa, och vi ses ju varje dag ändå
- mm.. jag kmr nog hem en sväng ikväll....tror jag..
- haha.. va fan äre vi säger egentligen??



Ha en härlig alla hjärtans dag, Ni vet vilka Ni är!

Särskild PUSS till Emmelie & Marie - you know why ;)


bloggtorkan är över! hell yeah!

för visst har det varit tråkigt att vara utan mina roliga blogginlägg som inkluderar skidor mat och vila?!
äsch, nu ska det bli andra bullar ;)

min dator har i alla fall varit på lagning ett par dagar.

fick precis i detta nu ett sms av min kära emmelie: "Vi har det SJUKT nice;) du fattas här!"
jo ni fattas här också ska jag tala om för er. marie och emmelie är nämligen på arlanda under helgen och tjänar pengar. vi hade planerat en väldigt speciell alla hjärtans helg men så kom det här i vägen... och kvar blev jag. åsa är inte här i helgen hon heller.
men soffi är kvar.. vilket jag inte trodde först, men det är hon och TUR är väl det! :)

 ikväll har vi hyrt nya wallander, försökte kolla men vi pratade för mycket och fick spola tillbaka.. och pratade för mycket igen och gav upp. såg väl sista tio minutrarna. sofies kommentar efter filmen var: njaa, nog har jag sett bättre allt.

nio minuter kvar innan stängning ville vi köpa korv med bröd. rusning ut och rusning till ica. vi hann och nu är våran matsäck inför rallyt imorgon fullbordat! det är VM-fest i trakterna och varenda kotte ska på rally. givetvis missar inte vi detta och vi ser framemot detta med spänning!

just nu är jag stupande trött. har en konstig känsla i kroppen. känner mig mör och konstig. huvudvärk hela dagen och sån skit.
så jag ska bädda ner mig och bli freesch nu... 



"vackla runt omedvetet"..


tjääänA!

natti natti på er kära ni:)

förresten. bara en sak. vet ni att mina vänner Elov & Johan ska åka 9 mil på skidor om cirka tre veckor. dom har inte stått på längdskidor sedan dagis. haha. är dom sköna eller är dom! i detta nu tränar de för fullt och dessutom rapporterar de allt! jag tror stenhårt på er!

i östersund har vi det supermys! bor jättebra, mitt i stan med massor av olika små rum! :)

känner mig.. av olika anledningar väldans glaaaaaaaaaad
ingen dum uppladdning det inte.




j & e


Östersund nästa

Imorgon alldeles för tidigt går bussen up over.
när man väl är på rull brukar det funka fint. men vi får be till gudarna att jag kommer upp senast 04.50 ?
senast!!

vi kör en masstart på lördagen, vilket ska bli väldigt roligt! vi kör så sällan gemensam start så det ska bli spännande att se hur det går! något som är typiskt för dessa tävlingar är i alla fall att det blir slakt från stavtag ett. okej, nu kanske jag överdrev lite.. men vi tjejer kan verkligen inte det där med att taktikköra?! åtminstone inte våran klass. haha. men lika bra är väl det kanske! ska det krigas, så ska det krigas!

sedan en sprint på söndagen. vilket vi är lite bekantare med :)

nu ska jag packa klart det sista.

tråkiga inlägg, bara skidor skidor skidor.
imorgon ska jag skriva om något "roligare"!

be back ;)
 

hoppas allt är bra med er godingar! saknar er
och ha en mysig vecka nu linnsan :)


papaya

god kväll

thobbe och tomas har varit här hela kvällen. och är här fortfarande.
det är av ren uppfostran och hyfs som man är 'trevlig' dom första 10 minutrarna när dom kmr hit..
sen är det som att dom aldrig har kommit hit. om ni fattar?! inget illa menat, tvärtom så blir dom en naturlig del i våra sysslor.. dom bara "är". 

- du vart är kaffekokaren? finns ingen? men nu när din pappa varit här har ni ju kaffe? (erfaren) 
- ja men vi har ändå ingen kaffekokare!
- vattenkokaren då?
- den har vi inte längre.
- men va fan, vad har du gjort med den?
- kokat mjölk. men då blev det.. att den inte fanns längre sen.

i kör - kathrine!!... varför du, jämt?


men förrutom att tracka, vi har faktiskt spelat spel ikväll. vi spelade med andra ord och skrattade oavrutet. varför är nästan alla killar så SJUKT dåliga på den typen av spel? haha.
och så har vi varit och handlat. jag hade mango-abstinens men såklart så köper jag papaya istället. inte smart.

nu har dom visst gått och det är en tidig sovtime ikväll. det är sovtime nu.


skulle ha lagt in ett kort på thobbe & tomas..
 men hittade inget nu, så som vanligt får ni stå ut med dessa .. he he he


sleep tight

visst är det obligatoiskt att vara nyduschad om man har nybäddat?
för mig är det då så.


därför blir det nu dusch, smultronlotion och sedan sängen..

vi hörs imorgon hörni! natti från oss :)


Nu är allt som vanligt igen..

vilket känns rätt så trist om ni frågar mig..
har gillat den här en och en halv-veckan då hela byn har varit full med skidskyttar. nu sticker alla iväg och kvar blir vi..
jaja. tycker vi varit ett roligt gäng och om ni läser det här så ska ni veta att jag har haft en kanonbra en och en halv-vecka med er!

men istället för att fortsätta roa mig så ska jag nu försöka få ordning på mitt vanliga liv igen. inte varit i skolan på evigheter känns det som..
och på fredag morgon 06.00 går bussarna till Östersund.. och ja det ska bli väldigt roligt att få tävla!! :)



imorgon börjar nedräkningen och starten till nästa års junior-vm i Nove mesto. kommer bli en stenhård resa..  ni är väl med mig?
Here we go !


Tänk er...

OKEJ nu måste ni försöka hänga med på den här historien, för den är riktigt rolig! (jag har bytt ut de riktiga namnen mot andra namn)

Tänk er att ni under eran JVM-vecka hittar en riktig snygging från det norska lägret, och det visar sig att denna snygging visar intresse tillbaks! ni får en viss kontakt och presenterar er för varandra.
Detta hände två styckna tjejer i det svenska laget (och två gutter i det norska laget)

Är ni med?

Dessa svenska tjejer har likadana namn. Vi kan kalla dom "Sara1" & "Sara2". De norska gutterna har nästan likadana namn, och vi kan kalla dem "Elov" och "Olov".
När man under snabba ryck presenterar sig för varandra är det svårt att höra skillnad på dessa gutters namn.. vilket hände "Sara1".

Är ni med?

Igårkväll får jag ett sms av en annan gutt där det står följande:
'Elov sender en kram til Sara. Hon kan sende gonattmedling på nr ....'
Snabbt som attan skickar jag över numret till "Sara1" som genast börjar smsa med "Elov".
Plötsligt skickar han ett sms där det står 'mitt facebook krånglar'
HMM??
Samtidigt bestämmer jag och den andra gutten att vi tillsammans med "Elov" och "Sara" ska ses och käka på Ararat dagen efter.

Är ni med?

Sara1 addar sedan "Elov" på facebook och undrar hur det blir med Ararat för dom?
Han fattar inte riktigt vad Sara1 menar med att dom två ska dit? detta samtidigt som hon kollar startlistor till morgondagen läser hon plötsligt "Olov XXX", ett namn som är snäppet bekantare...
Vi kollar bilder och inser i vårat galnaste garv att "Elov" och "Olov" är sjukt lika varandra!
Sara2 talar om att den hon skriver med faktiskt heter "Elov". Fast hon har inte hört av honom sedan dom skrev på facebook, men då blev han plötsligt offline.....

(AHAAA, alltså var kramen på smset igår kväll till Sara2 och det var med Sara2 han ville gå på ararat med, inte med Sara1! haha. Och Sara1's kille Olov... han har vi helt missat!)

Sedan dess är norrmännen utloggade och försvunna. Dom förstod nog i samma stund som vi.. att något gått snett..

Men jäklar i mig vad roligt det var. Hoppas ni förstod en bråkdel i alla fall.



yesterday night

igår var det alltså prisutdelning & kamratmiddag! det var skojsigt! :)
det var länge sedan tacos smakade sådär gott!

efter några timmar så var det meningen att det skulle bli någon form av "underhållning". efter en seg start då nog alla funderade på att åka hem(?) så var vi helt plötsligt på dansgolvet och shejkade ass! trots att det var grymt mycket folk så var nästan alla stolar snabbt tomma.. :)
haha.. skrattar för mig själv när jag tänker tillbaks.. fan hur alla var..överallt! helt plötsligt stod (såklart) åsa & jag redo att hoppa ut från "bockarna?" i folkhavet (dvs turkiets öppna famnar..haha..) och helt plötsligt stod norskor och österrikare pussandes bakom scenen. (hej mellanstadie-disco?) haha.. men roligt var det!

nu måste jag skynda mig. vi ska iväg och lämna blodprov om cirkus en halvtimme. och här sitter jag i pyamas. hörs!


RSS 2.0