schizo-time

06.00 somnade campingen efter en klockren kväll!
behöver jag säga hur roligt?
herregudars vad roligt vi hade :) :) :)


taggar om!

nu är det snart tävlingsdags igen! distans imorgon, stafett lördag, jaktstart söndag.
gissar att det kommer kännas rejält när helgen är över
som ni märker är det samma upplägg som förra helgen. skillnanden är att det då var junior-SM och att det nu är senior-SM. de flesta i min klass (inkl. jag själv) har valt att kliva upp i seniorklassen trots att det finns en juniorklass.
anledningen? haha. ja ni? säg det?
för att känna på den tuffa konkurrensen som råder? och att åka 15 km istället för 12,5? ja, jag tror det kan vara nyttigt! vi blir ju trots allt seniorer nästa år! men jobbigt kommer det bli!! :) for sure!


har jobbat idag. fick schema för april - ser bra ut :)
och imorgon är det löööning hörni :D :D :D

papi har kommit hit. ... eller ja, just nu är han iväg och vallar skidor.  
vi har ätit svingod mat...
....hoppas jag blir svinpigg av det.

så jag är ett piggsvin imorgon!


inredning

min inredningshysteri kanske lägger sig snart? vore rätt skönt för hjärnan det.
hur jag vill ha det? jag vill ha det tjejigt. en tjejig lägenhet. men den ska va clean och enkel också. plus att den ska vara ljus, väldigt ljus. men ändå mysig. ska soffan vara svart? beige? grå? vit vore fantastiskt fint men det är ingen lång káthrinebarhet på det.
en fondvägg? hur ska den se ut för att vara fin men ändå inte som alla andra och inte för mycket men ändå lite vågad?


pjuh. förrutom min lya-inspiration så är jag trött. har lite hemlängtan också.. jag önskar jag vore hemma. hos mamma & pappa.
det vore underbart denna kväll det.


så var junior-åren över. det känns.

SM-helgen är över. Mina junior-år är över dom också. Igår var det strålande sol, varmt, perfekta spår... en jäkligt bra dag helt enkelt. Jag gjorde ingen bra tävling men kunde åtminstone plocka en placering (det var jaktstart). Som "vanligt" så fungerar skyttet utan problem, det är något jag tar med mig även från denna säsong. Jag har en skytteteknik som är rätt intränad från början, något som är A och O i skytte.. det är helt otroligt vad tryggt det känns när jag skjuter.

Under stafetten i lördags så var det blåsigt och svårskjutet. Jag fick använda reservskott och i mitt ståskytte när jag tog mitt sista reservskott så var jag riktigt riktigt trött. Jag hade fått stå och vänta ut vinden länge och jag hörde hur de andra kom in på vallen OCH började skjuta. Mitt försprång var borta och vinden gjorde att jag inte ens hade börjat sikta på sista pricken än.
Det där sista skottet var det svåraste jag skjutit på hela säsongen. Men det satt.
(Vi tog SM-guld i stafetten!!! Det var grymt roligt och BORE tog hem guld i både dam & herrklassen! Stafett är sjuuukt roligt!)

Igår var det jaktstart på fredagens distans. Distansen hade gått SKIT för mig. Jag åkte som en snigel och jag var så himla trött från start. Hm. Ja, då tickar sekunderna på. 
Jaktstarten var inte så mycket att hänga i granen den heller men jag bet ihop och gav det jag hade. Bestämde mig för att jag åtminstone skulle ge allt jag hade, komma i mål jävligt trött, trots allt.
Under sista skyttet, när jag åkte in på vallen, så kände jag att det vore väl självaste f*n om inte jag skulle skjuta fullt under mina sista fem skott som junior i alla fall. Det var gött att stå där och skjuta en snabb och bra serie!


Som ni märker. Jag tar med mig det bra. Det dåliga då? Jag har brutit ihop men jag kommer igen. Och jag tror faktiskt att jag gör det den här gången.
Jag skrev innan SM att jag har en bra grund att bygga vidare på. Så är det.

nu drar vi på SM :D

sitter och väntar på mona. det är varmt åt mig... men jag får skylla mig lite själv som klär på mig alla kläder i tid.
det är ju liksom mona jag väntar på, och det är inte för intet hon kallas för "blixten" :)

vi drar i vilket fall till sollefteå på SM. skönt med kort resväg... skönt med härligt väder.
oskönt att det ska bli snö & blåst imorgon.
men men. det tar vi då. NU njuter vi!!! glider på skidorna, gör en bra upptakt och sen ska jag hänga och ladda upp med bästaste klubben! :D

nu skrev mona: jag trodde du skulle komma hit..!
haha. och här sitter jag och väntar.
allt är precis som vanligt!



hörs i helgen kooompizar!

we choose the lives we live

såhär skrev en vän till mig på sin blogg. jag kunde inte ha beskrivit det bättre själv;

Jag har insett att välbefinnande aldrig skall förknippas till någon annan. Ett förhållande är såklart välbefinnande, en stor del såklart, men inte något det ska baseras på. Du skall inte falla om du inte har det. Vänner hör såklart också ihop med välbefinnande, men du kan inte enbart leva genom dina vänner. Jag vill inte försöka låta klok på nått sätt nu, men jag tror för första gången i mitt liv att jag har hittat mitt eget välbefinnande. Min drivkraft. Jag är så otroligt lycklig nu och jag förvånas verkligen över mig själv, för den här gången handlar det inte om någon annan person. Jag är inte kär eller planerar att bli, jag har inte en stor umgängeskrets att hänga med varje dag. Men jag har min inspiration. Jag älskar det jag gör och jag känner mig motiverad och ser min framtid byggas upp framför mig. Jag känner att jag lever för bara min egen skull och att det jag kämpar för är någonting jag verkligen vill lyckas med.


texten är som skriven ur mitt liv.
idag när jag åkte skidor på stadion, med vit-täckta fjäll framför mig och med solen i ryggen, då kände jag mig nästan tacksam. och stolt.
stolt över att jag faktiskt har lyckats lägga grunden till allt som pågår i mitt liv, alldeles själv. tacksam över att jag nu, lagomt till våren, kan börja bygga vidare. alltså fa:an vad bra det känns! jag vill inte längre spola tillbaka tiden och när jag saknar numera så saknar jag med måtta. förut stod jag kvar med ena foten i det förflutna men nu vill jag bara ta klivet in i framtiden. nu nu nu.
jag vill börja bygga upp något nytt. jag ska börja bygga upp något nytt! det är jag som är byggledarn och som ni märker; jag är så förbaskat hungrig på livet. 


en grym dag helt enkelt

intervaller imorse. dom gick bra! fantastiskt väder & fantastisk skidstadio. fjällen i bakgrunden. åh vad jag älskar östersund just nu! tror att våren gör underverk med oss alla! :)

efter träningen var det dags att göra sig redo för jobb. kändes rätt tungt om jag ska vara ärligt. var trött, hängig och hade huvudvärk. det kändes att jag haft några dagar med späckat schema..
.. men så fort jag kom till jobbet så blev jag konstigt nog jättepigg, och jobbet gick hur bra som helst! skönt :)
jobbade till 18 och sen blev det styrketräning. Friddo var med och vi gav varandra bra pepp! jag perssade i bänk och blev mer än glad.. :)

nu har jag nyss käkat en sen middag och njuter av; en vecka ledigt, en bra morgondag, sollefteå på torsdag, tävlingsstart på fredag!

jag mår gött ja :)





min söndag som snarare kändes som en måndag;

nyhetsmorgon och frukost. lugnt skatepass, träffade elin på spåret och fick trevligt sällskap. frukost nummer två och fix inför jobbet. jobba hela eftermiddagen, gick riktigt bra! gött! snabbhandling på coop. hem och äta lite mellis. jogga lite och in på gymmet en sväng. hem och operation städning påbörjades, tvätta-diska-dammsuga-vika-torka-bädda i ett enda kör. och samtidigt göra kycklinggryta till middag och till matlådor. äta middagen och för första gången sedan ett dygn sen sitta ner och verkligen pusta ut. solsidan. pretty women och fridis kommer förbi. vi ligger om slapptassar i soffan, dricker te och njuter till en av de bästa filmer som någonsin gjorts.

livet en inte alltför poppig söndag.


saturday

jobbar och står i. känner mig fortfarande rätt "ny" och det är fortfarande miljarder grejer som jag fortfarande inte har koll på. ibland funderar jag hur sjutton jag ska kunna lära mig allt? just nu börjar man liksom bli lite halv-hyfsad på det mesta. men sådär helt hundra på allt kan jag ju inte säga att jag är. och att dubbelkolla och fråga, fråga, fråga... jämt jämt jämt.. är lite drygt.
men vad göra?

jobbet är inte så ansträngade i sig. men att vara ny, lite osäker och prestationsinriktad tar på krafterna kan jag lova...

intervaller imorse också. dom gick helt OK. hårda spår och lika härligt väder som 'vanligt' numera :)

om cirkus en halvtimme blir det tacokväll med skidskyttetjejerna. melodifestivalfinal och en lugn hemmakväll. passar mig ypperligt det.

det är full rulle. mina to-do-lists hinns inte riktigt checkas av som vanligt för tillfället. men just nu proriteras jobb&träning högst. all tråkgöra får jag ta en annan dag.
livet kan inte vänta vettni :)

En GLAD Kathrine

lägenheten är m i n !

och framför allt så ska jag göra den till min. den ska vara Kathrine från topp till tå. I varenda litet hörn och i varenda liten vrå. ÅH vad roligt det ska bli. Möjligheten att få välja lite mer, skapa något som verkligen är MITT.

för mig är det här hur stort som helst.
det är så mycket som känns härligt..
... att jag köper den här lägenheten för att jag vill bli kvar här ett bra tag framöver. att få bli hemma i den här sjukt fina staden och för att satsa på det jag tycker om allra mest. att köpa något som kan likna en investering och att dessutom känna hur rätt det faktiskt är.
men sen... ni vet,
inredning får mig att ligga sömnlös... jag älskar, verkligen älskar, det!


Ö.S.D

gävle - östersund idag. tåg med åsa som sällskap. tiden gick sjukt sakta trots sällskapet.
konstigt.
jaja. sedan vecko(?)handling med mona på willys.

och nu sitter jag här. och imorgon är det fredag. fast det känns som om det skulle vara måndag imorgon.. men det gör inget att det känns så. jag gillar att vara dagvild när man kommer på sig själv med att det faktiskt inte är måndag utan att det faktiskt är fredag. då blir man lite lycklig på nytt.
fredag för mig betyder en lång jobbdag.
men åsis bjuder på lunch iaf :)

i helgen blir det jobb, träning och sist men inte minst tjejhäng! vi är så jävla hängiga just nu. vi vill inte göra annat än hänga med varandra.
så nu vet ni det också

imorgon ska jag berätta något roligt.. något som troligtvis gjorde min dag idag.. och som defentivit kommer göra min morgondag! :)


i'm gonna find a way. to make it.

yoghurt & kiwi till frukost, se skidskytte-vm på tv:n, se helena ta guld, styrka & skytte, lunch med papi och sedan falun och svinbra intervaller, en chorizo till mig och en kabanoss till p på vägen hem, en bastu för femte dagen i rad, middag och soffläge framför blue bloods, godnatt





Vad gör dig lycklig?

ett hotellrum och en dubbelsäng.
en dubbelsäng med två utslagna själar, samt olika inredningsmagasin, mörk choklad, lite nötter och ett par flaskor ramlösa. vi väljer mellan att ligga kvar ett tag till eller gå ner till relaxavdelning för bubbel&bastu.
det sistnämnda är underbart.
sedan myser vi vidare och dagen efter checkar vi ut, nöjda & belåtna. jag lyckas få en välbehövlig drop in-klippning och innan vi åker hem har vi dessutom hittat några riktiga vårgodisar som får följa med hem.

hemma är det lugnt & skönt. jag njuter mer än någonsin av lugnet som finns i den här byn. åker skidor i värdelösa spår men med solen i ögonen.

imorgon ska pappa & jag åka till falun över dagen. det blir intervaller uppför lugnets mördarbackar och dessutom ska p hämta ut en ny bil, roligt! jag gillar nya bilar. dom luktar gott.

våren är ljuvlig. träningskläder med färg gör mig glad och jag när jag tränar så längtar jag bort till en solstol på storsjön. kanske med en spetsad oboy och med vänner som är lika busiga som jag. men jag har inte glömt vad som kommer först. först kommer SM i Sollefteå nästnästa helg. Det är fullt fokus och helvete vad jag vill göra bra resultat där. Skjuta bra och spränga gränser i spåret, avsluta säsongen med ytterligare ett kliv i rätt riktning.

Ni hör ju. Jag gillar det skarpt just nu.
Livet.













SLÄPP FÅNGARNA LOSS, DET ÄR VÅR !!!!!!!!!!!!!!!


norges dag

wiho!
therese johaugs race idag var helt galet! jag skulle kunna gå in på svt-play och se det igen. det var så mäktigt!!! tänk er vilken dröm.... hon måste vara världens lyckligaste idag!!

jag är däremot världens tröttaste idag... typ.
igår 17.30 slutade jag jobba och det var med ett trött huvud jag tog helg. imorse var det high-time för 22km A3. pjuh vad jobbigt det kändes på förhand..
och jobbigt var det också, men det blev inget optimalt intervallpass, det var stenhårda spår och inte pistat en meter. det var helt omöjligt att släppa på utför, och svårt att hålla balansen på platten. drygt! men benen fick trots allt bra träning, nerverna på spänn konstant i 22 kilometer..

ikväll blir det tjejkväll.. vi har t.om. bokat bord. mello-kväll som det ju faktiskt är. även fast ingen av oss är ett dugg intresserade av det egentligen...hehe. men go stämning och GOD MAT blir det nog! jag är redan hungrig!
skidskytte-90-tjejerna är ett härligt gäng i den här stan... är så glad för det! :)

och vet ni då? imorgon har jag vilodag och då tar jag tåget hem. jag o mami ska sen direkt vidare på en härlig hotellnatt med bubbelpool, hotellbuffe och massa mys! underbar avslutning på den här veckan väntar mig.. och den startar nu! :)


Sluta vara så tråkiga!!!

såg ni northug idag?
hur tusan kan det där göra uppror i varenda litet svenne-hjärta?
för att han fintade lite, charmade lite och skojade lite?

hade zlatan gjort likadant, det vill säga klackat in bollen i mål och sedan tystat ner publiken hade kvällstidningarna höjt honom till skyarna, inte en jävel hade väl brytt sig om detta var respektlöst eller inte.

ÖH. jag fattar ingenting av svenska folkets skitkastning? hellner åkte ju på en skida över mållinjen för bara några dagar sedan??? är inte det samma sak?
varför är vi så tråkiga! och svt-expterna.. ge er!!!
eller okej, media är väl en annan sak.. de passar såklart på att göra en stor grej av detta. och för skidsporten i sig så är detta bara positivt..!

men kom igen ni andra, sluta tyck att detta är osportsligt.
petter northug visar ju att han är världens bästa längdskidåkare just nu. han visar det och han njuter av det. och är man bäst i världen på längdskidor så skall man njuta med all rätt. det kan ni ge er på.
vet ni förresten att northug tränade över 700 träningstimmar redan som första års-junior? jag gissar att de flesta inte förstår HUR mycket det faktiskt är.
men det är i alla fall en hel del nerlagd tid.

700h träning som 18-åring är tid som de flesta killar&tjejer i samma ålder skulle kräva sjuka pengar för att behöva lägga ner. det northug kräver är.. ingenting? han har lagt ner de där timmarna utan några som helst garantier. 
borde inte vi kunna unna honom en valfri målgång?
hellner åkte ju somsagt på en skida in i mål på sprinten? tror ni norge hatar hellner? haha skulle inte tro det.


på expressen finns en undersökning: "är northug en gris?" , det finns bara "ja" som svarsalternativ.
haha. det är lite små-kul.
och jag tror på riktigt att northug älskar det.


i did it !

torsdag är över. en heldag med jobb och sedan intervaller. kom hem igen vid 21.00.
pjuh.
men jag fixade det och just nu är jag sjukt skönt trött i kroppen. sådan där trötthet man blir nöjd av.

om några timmar ska jag upp och träna ett lugnt pass innan jobbet. det blir tidigt.
och ja, det blir ännu en heldag med jobb imorgon, men sedan stört-njuter jag av att ta helg och även lång-ledigt!


grymma svenskor som tog silver idag, inspirerande it is!

appropå flum

jag läste detta i åsas gamla blogg och jag ligger och skrattar för mig själv. hon och marie en fredageftermiddag påväg från torsby till lima:

Väl framme i Malung blir det en fika träff med Maries mamma Anita, göttans å mys - det blir ju bara bättre å bättre....

 TILLS vi ska åka de ca. fyra milen från Malung och hem till Marie OCH ta med oss hunden.
Då båda har en del packning är enda lösningen att "sätta" hunden "Jackmannen" framför mig på golvet...

ibland tror man saker ska funka, ibland funkar de, ibland inte. Med detta, förstår jag inte ens hur vi kunde tro....

Med mina erfarenheter av denna hund sen innan, så kände jag en liiiten oro och tanken slog mig att jag kanske skulle ta bussen ändå?. men i andra bilen verkade hunden lugn, så jag kände en liten lättnad. tills jag satte mig och denna bars in.  Hunden va väl ioförsig väldigt lugn., men satt den på golvet? nej. Den stod, låg, gnuggade på MIG, och då och då även på marie, som körde.
Efter ett tag började jag ändå gilla färden, hunden var trött å låg stilla, ganska fint väder och vi var snart hemma. . Men... stormens öga nummer ett! hunden reser sig, börjar helt plötsligt sniffa högt och i snabb takt..., hundens ansikte i sin egen röv, slickar på mig, gnuggar på mig,. kortfattat= det luktade förjÄvligt, mina kläder slängdes i tvätten.

I stort sett var det en trevlig färd, Tack Marie för skjutsen ! ;P

det blev en flum onsdag

alla var helt flum på jobbet idag. i och för sig jag också. jag är defentivt en bidragande faktor till varför data-avdelningen är (eller har blivit!) jävligt flum i mellan åt. jag skrattar inombords åt mig själv så mycket att jag ibland inte kan hålla mig.. haha. jag är så upp i varv och vill lära mig allt, hänga med på allt, vinna kunder, få bra sälj, skippar raster, är knappt på lunch osv... - vilket gör mig yr, och FLUM! men de andra är inte så mycket sämre dom heller...  som tur är. roliga dagar blir det! :D

data hade möte och middag på stan ikväll.. alla tog det dyraste på menyn, såklart. vi är väl inte dumma heller.
jag var så sjukt sugen på en kycklingrätt men stoppade mig själv i sista sekund. mina lunchlådor täcker kyckling-intaget rätt väl denna vecka. 
och jag gjorde nog jävligt rätt i det stoppet för oxfilén var suveränt gooood.


nu ska jag sova. jobb, styrka & intervaller väntar imorgon. pjuh.


igång...

jobb hela dagen, hem och laga mat samtidigt som jag bytte om för träning. 25 minuter (!) senare kunde jag börja träna. direkt hem igen, in i duschen och iväg till erica på födelsedagsfika (gooottt!). hemma vid 22 och börja steka kyckling och göra matlådor för resten av veckan. och nu ligger jag här. och inser att det blir kyckling & wook till lunch ons, tors, fre.
men vem orkar trillskas och göra olika rätter då va... jag är stolt att jag lyckas få med mig några matlådor över huvudtaget.

imorgon har jag vilodag på träningsfronten. men jag jobbar hela dagen och på kvällen ska data-avdelningen ut och äta middag. så om det blir så mycket vila vettetusan. men jag ska försöka njuta av att inte behöva stressa något i alla fall :)


nu ska jag vila även från min lilla dator, natti natti.




RSS 2.0